18 Ιαν 2012

Βασιλικόν Διάταγμα 136/31.12.2011

του Σωτήριου Καλαμίτση
Έχω επανειλημμένως γράψει για τις εκ των υστέρων νομιμοποιήσεις δαπανών, συμβάσεων έργων και προμηθειών του Δημόσιου Τομέα, τις οποίες αποκαθαίρει το εδρεύον στα παλαιά ανάκτορα πλυντήριον της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας συνήθως δια της ψηφίσεως μίας αθώας διαταξούλας, η οποία όλως περιέργως εγκρίνεται ομοφώνως, ήτοι..
με τις 4-5 ψήφους των βουλευτών που έχουν απομείνει στον κάδο πλύσεως.
Ο αναγνώστης lector του φιλόξενου ιστολογίου taxalia είχε την καλωσύνη να μου επισημάνει το ανωτέρω νομοθέτημα, το οποίο τέθηκε σε ισχύ την 01.01.2012. Πρόκειται για άλλο ένα δείγμα της φαυλότητος που διατρέχει τον δημόσιο βίο μας, την οποία και επικυρώνει επί καθημερινής βάσεως ο Βασιλεύς ΄Ηλιος ερειδόμενος στην αναλλοίωτη και άφθαρτη λάμψη του αξιώματος «το νόμιμον είναι και ηθικόν».
Με το εν λόγω διάταγμα περιορίζεται η έλεγχος των δαπανών από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ώστε, υπολαμβάνω, να παταχθεί η γραφειοκρατία και να μπορούν οι αιρετοί άρχοντες και οι παρατρεχάμενοι αυτών να τσιμπολογούν από τα χρήματά μας, τα οποία συγκεντρώνονται ποικιλοτρόπως, τελευταίως δε και δια της επιβολής τελών-χαρατσίων μέσω ΔΕΗ και λοιπών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας επ’ απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης, ώστε ο πολλαπλασιασμός των αστέγων και πεινώντων να είναι βέβαιος και αναπόδραστος εις δόξαν του Τρίτου του Μακρύτερου, ο οποίος αόκνως εργαζόμενος τοποθέτησε τις σιδηροτροχιές, επί των οποίων θα κινηθεί ο ασθμαίνων και κινδυνεύων ανά πάσα στιγμή να εκτροχιασθεί συρμός της ΝΔ..
Έτσι, όταν ο υπουργός ή ο περιεφερειάρχης δαπανά ποσά μέχρι € 15.000, ο δε δήμαρχος μέχρι € 10.000, δεν θα γίνεται οποιοσδήποτε έλεγχος.
Δεν είμαστε ψιλικατζήδες κύριοι. Όταν ξοδεύομε τα λεφτά των άλλων, δεν υπάρχει λόγος να δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν. Όταν, όμως, δώσουμε € 1.000 από την τσέπη μας, πρέπει να μας αποδώσει  ο λαμβάνων λεπτομερή λογαριασμό. Και τούτο, διότι αυτά τα λεφτά είναι δικά μας, δεν είναι του μαλάκα λαού για να τα διαθέτουμε εική και ως έτυχε.
Ας τολμήσει, λοιπόν, στο εξής οιοσδήποτε δημοσιογράφος να μιλήσει για δαπάνη αγοράς πλυντηρίου προς κάλυψη των αναγκών του τάδε υπουργού ή κουρτινών προς κάλυψη των αναγκών γραφείου της δείνα υφυπουργού. Την έχει προεγκρίνει ο Βασιλεύς Ήλιος, ο αναγορευθείς και εις υποκατάστατο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για ποσά μέχρι € 15.000 ή € 10.000 κατά την ανωτέρω διάκριση.
«Όλα τα πλένω, όλα τα σιδερώνω», λοιπόν, κατά το «όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω». Εμπρός στο δρόμο των € 15.000 και € 10.000 που χάραξε η συγκυβέρνηση, η οποία, σημειωτέον, πονά τον λαό και μάχεται για τη σωτηρία του με όπλα το PSI, το FSF και το  HESEMESA.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη