18 Ιαν 2012

Νέα στοιχεία για το κύκλωμα τοκογλυφίας στη Θεσσαλονίκη

Ως σοβαρό πλήγμα στα κυκλώματα που δρούσαν επί σειρά ετών στη Θεσσαλονίκη, δανείζοντας με τοκογλυφικά ποσοστά εκατοντάδες επιχειρηματίες που είχαν ανάγκη από ρευστό, παρουσιάζει η ΕΛ.ΑΣ τη σύλληψη 47 ατόμων που φέρονται να σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τέσσερις «οργανώσεις» με έδρα τη Θεσσαλονίκη. 
Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ-3 Φ., οι δικηγόροι Ζ. και Σ., ο εφοριακός Π., ο επιχειρηματίας (όπως παρουσιαζόταν) και υποψήφιος…. αντιπεριφερειάρχης στην Ημαθία Κ., ο πολύ κοντινός άνθρωπος προέδρου ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης Α. μαζί με τον Π., τα αδέρφια Μ., όλοι τους έχουν..
καταγραφεί στις χιλιάδες συνομιλίες και τις καταθέσεις που έχουν στα χέρια τους οι διωκτικές Αρχές της Θεσσαλονίκης. Επί 8 μήνες δεκάδες άνθρωποι «υπεράνω υποψίας» ή όχι και τόσο, βρέθηκαν στο στόχαστρο των διωκτικών Αρχών, ώστε να προκύψει ο ρόλος τους μέσα στις τέσσερις συνολικά ομάδες που εξαρθρώθηκαν. 
Ο εφοριακός φέρεται στη δικογραφία να δέχεται, εξαιτίας της θέσης της οποίας υπηρετούσε στο ΣΔΟΕ, καταγγελίες σε βάρος άλλων μελών του κυκλώματος ότι διενεργούσαν τοκογλυφίες, αλλά δεν διενήργησε καμία έρευνα, άλλος, όπως ο δημοσιογράφος, φέρεται να μεσολαβούσε προς υποψήφιους πελάτες με το αζημίωτο, άλλοι φέρονται να είχαν αναλάβει τον εκφοβισμό όσων δεν πλήρωναν με «συνέπεια» τις οφειλές τους. 
Ενδεικτικό πάντως της όλης κατάστασης είναι ότι έχουν ανοίξει και άλλες υποθέσεις, και ειδικά υποθέσεις επιχειρηματιών (όπως ενός πολύ συγκεκριμένου και ιδιαίτερα γνωστού στη Θεσσαλονίκη) οι οποίοι αυτοκτόνησαν στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, υπό το βάρος της πίεσης που λέγεται ότι τους ασκούνταν για άμεση πληρωμή των οφειλών τους. Σήμερα οι 47 συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης για την απαγγελία των κατηγοριών που βαρύνουν τον καθένα ξεχωριστά.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη