12 Ιαν 2012

25 εκτομμύρια ευρώ η αμοιβή του δικηγορικού γραφείου

Αααααααα, αυτές είναι δουλειές!
Έγκριση δαπάνης για την καταβολή αμοιβής στο δικηγορικό γραφείο «CLEARY GOTTLIEB STEEN and HAMILTON LLP» και στην εταιρεία «LAZARD FRERES SAS». Πρόκειται περί μιας απόφασης που υπογράφτηκε στις 31 Οκτωβρίου 2011 από τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Φ. Σαχινίδη και δημοσιεύθηκε..
στο Τεύχος Δεύτερο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως της 2ας Νοεμβρίου 2011 και με αριθμό φύλου 2454 και σύμφωνα με την οποία για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες που θα παράσχει το ως άνω δικηγορικό γραφείο, η αμοιβή της Lazard Freres SAS θα αποτελεί ποσοστό 0,015% επί του ονομαστικού ποσού του χρέους που θα ανταλλαγεί ή θα επαναγορασθεί στα πλαίσια του PSI.
Σε περίπτωση πλήρους υλοποίησης τόσο της ανταλλαγής όσο και της επαναγοράς των υφιστάμενων ομολόγων, το μέγιστο ποσό αυτό εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 25.000.000 Ευρώ !!! Ναι καλά διαβάσατε 25 εκατομμύρια ευρώ!!! 
 Την ώρα δηλαδή που αποφασίζουν τις περικοπές μισθών, συντάξεων και επιβάλουν φόρους και χαράτσια στον ελληνικό λαό, αποφασίζουν να πληρώσουν 25 εκατ. ευρώ για παροχή υπηρεσιών σε κάποιο ξένο δικηγορικό γραφείο καθώς και τη γνωστή LAZARD !!! 
Και αν τελικά το ποσό παραμείνει εκεί και δεν προκύψουν και τίποτα έξτρα έξοδα της τάξεως μερικών ακόμη εκατομμυρίων. Αυτό σε συνδυασμό με τα δημοσιεύματα ότι κατά το 2011 που οι μισθοί και οι συντάξεις κυριολεκτικά πετσοκόφτηκαν (και έπεται η συνέχεια) , τα κόμματα και οι ειδικοί σύμβουλοι του Δημοσίου ΑΥΞΗΣΑΝ τις αμοιβές τους προς δόξαν της κοινωνικής δικαιοσύνης. 

Συγκεκριμένα: Ενώ το 2010 οι πληρωμές για αμοιβές προσωπικού μειώθηκαν κατά 13,8%, τα αντίστοιχα ποσά που αφορούν στις αμοιβές προσωπικού για ειδικές (;) υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 56,3% (από προϋπολογισθέντα 194 εκατ. ευρώ, έφτασαν τα 303 εκατ, ευρώ περίπου) οι δε δαπάνες για αμοιβές νομικών προσώπων αυξήθηκαν κατά 40,62% (από προϋπολογισθέντα 47 εκατ. ευρώ, έφτασαν τα 66 εκατ, ευρώ περίπου). Πλέον αυτών, δόθηκε και αύξηση μερικών εκατομμυρίων ευρώ και στις επιχορηγήσεις των κομμάτων από τον κρατικό κορβανά. 

 Συγχαρητήρια σε όλους κυβερνητικούς και μη εταίρους πολιτικούς, αλλά θα πρέπει να καταλάβετε ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι και δεν πάει άλλο παραπέρα. Δύο χρόνια και πλέον ταλαιπωρείτε και πειθαναγκάζετε τον λαό με απειλές και εκβιασμούς, όπως για παράδειγμα με το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ, δεν πληρώνεις σου κόβω το ρεύμα, αλλά το αποτέλεσμα είναι ο μεν λαός να αγκομαχά καθημερινά για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις που του επιβάλλετε το δε αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζετε φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα και η οικονομική κατάσταση της χώρας να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. 

 Πολλές φορές μας λένε ότι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι ακριβό πολίτευμα και αξίζει να δαπανούμε το κάτι παραπάνω, αλλά γιατί να κοστίζει τόσο πολύ μόνο στην Ελλάδα αλλά και όχι στις άλλες χώρες της Ευρώπης, όπου και όταν ακόμη ξεφυτρώνουν κάτι σκάνδαλα τύπου SIEMENS ή παρόμοια δεν φείδονται τα εκεί πολιτικά κόμματα και οι αρμόδιες δικαστικές αρχές να καθίζουν στο σκαμνί του κατηγορουμένου τους εμπλεκόμενους ανεξάρτητα από το αξίωμα που κατέχουν; Εδώ μια ζωή ακούμε ότι τα αδικήματα ακόμη και τα κακουργήματα παραγράφονται με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά μόνο για τους πολιτικούς, γιατί έτσι το θέσπισαν οι δικοί μας πολιτικοί και όλο μας υπόσχονται ότι θα το αλλάξουν αλλά αλλαγή δυστυχώς δεν βλέπουμε και από ότι φαίνεται δεν έχετε διάθεση να την κάνετε. 

Διότι τώρα που συγκυβερνάτε τρία κόμματα με διαφορετικές πολιτικές, και αφού συμφωνήσατε να σώσετε τη χώρα, συμφωνείστε μια και έχετε αρκετά μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή να τροποποιήσετε τα κακώς κείμενα μήπως και μπει κάποιο φρένο επιτέλους στις σπατάλες, στις μίζες και τις λαμογιές.

Νίκος Χριστοδουλόπουλος
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη