Προβλήματα και για τα ζαχαροπλαστεία Χατζή

12 Ιαν 2012

Τα ζαχαροπλαστεία Χατζής Α.Ε. είναι φημισμένα στη Θεσσαλονίκη κι ακόμη παραπέρα, για τα καταπληκτικά ανατολίτικα γλυκά τους.
Όμως φαίνεται ότι, ούτε αυτά έμειναν ανέγγιχτα από την κρίση, που δημιούργησαν οι άχρηστοι πολιτικοί μας, που ξέρουν να διαχειρίζονται μόνο την καλοκαιρία, ενώ όταν έχει φουρτούνα πελαγώνουν. Δηλαδή νομοθετούν κατά ριπάς, αυξάνοντας απλά και μόνο τη...
γραφειοκρατία, που οδηγεί στο κλείσιμο όλες τις επιχειρήσεις. Ήδη η Θεσσαλονίκη θυμίζει Βαγδάτη, μετά τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ. Τα περισσότερα μαγαζιά έχουν κλείσει και όλοι οι δρόμοι είναι θλιβερά έρημοι και οι καταστηματάρχες σε κατάθλιψη.

Εργαζόμενοι της εταιρείας, απέστειλαν μήνυμα στο taxalia, στο οποίο μεταξύ άλλων τονίζουν:

"Η εταιρεία γαλακτοζαχαροπλαστεία ΧΑΤΖΗΣ Α.Ε. διατηρεί 3 ιδιόκτητα κατα¬στήματα στην Θεσσαλονίκη και 2 στην Αθήνα καθώς και μια μονάδα παραγωγής στο Λάκκωμα Χαλκιδικής. Όλα τα προηγούμενα χρόνια έβγαλε εκατομμύρια ευρώ από την δουλειά μας αλλά εδώ και 2 χρόνια εκμεταλλευομένη την κρίση και την ανεργία δεν μας πληρώνει κανονικά, σε σημείο να μας χρωστάει έως και 5 μισθούς, επιδόμα¬τα, δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα. Η εταιρεία έχοντας συσσωρεύσει χρέη πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε Δημόσιο και Ι.Κ.Α. (και μετά αναρωτιόμαστε γιατί το δημόσιο και τα ταμεία μας δεν έχουν λεφτά) και εργαζόμενους, δρομολογεί την ίδρυση μιας νέας εταιρείας με διαφορετικό Δ.Σ. έτσι ώστε μεταβιβάζοντας όλα τα περιουσιακά στοιχεία της παλαιάς στη νέα, να κάνει στάση πληρωμών στην παλιά, πτωχεύοντάς την και έτσι να αποφύγει την αποπληρωμή όλων των χρεών.....Για όλους τους παραπάνω λόγους αποφασίσαμε να καταφύγουμε σε επίσχεση εργασίας από τα μέσα Δεκεμβρίου, αφού για εμάς τίθεται πλέον θέμα επιβίωσης. Πολλοί από εμάς είμαστε αντιμέτωποι με εξώσεις από τα σπίτια μας, κάποιοι άλλοι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από τις τράπεζες και κάποιοι άλλοι που μεγαλώνουν παιδιά δεν έχουν να τους προσφέρουν ούτε τα απαραίτητα. Έχουμε κινηθεί νομικά καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα και καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας. "
Share

5 σχόλια:

 1. Αυτοί είναι οι Έλληνες επιχειρηματίες, και η ανταγωνιστικότητα που θέλουν να πετύχουν με τη μείωση μισθών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εχει δίκιο ο friend.Βρήκαν ευκαιρία με την κοινοβουλευτική δικτατορία που υπάρχει και προσπαθεί να εξαθλιώσει τους Ελληνες,και κλέβουν τους εργαζόμενους.Ετσι κι αλλιώς ο Χατζής ήταν πανάκριβος και όσο καλά και να είναι τα γλυκά του,δεν μπορεί να τα πουλάει σε τέτοιες τιμές και να αισχροκερδεί.Να πληρώσει τους εγαζόμενους του και να μειώσει την χλιδή στην οποία ζεί για να μην γίνει ο "πρώτος που θα γίνει έσχατος".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η συνθήκες εργασίας στον Χατζή είναι μεσαιωνικές,η δε συμπεριφορά του ίδιου και μελών της οικογενείας του και ο προκλητικότατος τρόπος ζωής τους την ώρα που αφήνουν τους απλήρωτους τους εργαζομένους τους είναι εξωφρενικός,προσβλητικός και εντελώς απαράδεκτος!
  Τα γλυκά του είναι πράγματι νόστιμα,αλλά σε καμία περίπτωση δεν αξίζουν τις εξωφρενικές τιμές τους!
  Να αφήσουν λοιπόν μετά τις απαιτήσεις οι "Έλληνες" επιχειρηματίες και να γίνουν πραγματικοί επιχειρηματίες και άνθρωποι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αυτοί είναι οι Έλληνες επιχειρηματίες, και η ανταγωνιστικότητα που θέλουν να πετύχουν με τη μείωση μισθών έγραψε ένας σχολιαστής. Ερώτηση: Είναι όμως Έλληνες με Ελληνική παιδεία η είναι κάθε καρυδιάς καρύδι και πάει λέγοντας η Ιστορία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Έχετε πάει να πιείτε καφέ και να φάτε γλυκό στου Χατζή; Έκανα το λάθος πριν 2 χρόνια και ακόμα κλαίω. Ένα μεροκάματο την καρέκλα χρέωνε. Από τότε περνάω απ' το άλλο πεζοδρόμιο. Όσο για τα γλυκά του, έχω βρει εφάμιλλα και σε αρκετά συνοικιακά μαγαζιά. Η κρίση κρίση αλλά και το τσιρικιτζιλίκι, τσιρικιτζιλίκι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε το θέμα, τώρα, στο Taxalia.blogspot.com

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη