27 Ιαν 2012

Πρόσκληση σε εκδήλωση του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ

Την αφηγηματική  εμπειρία, σε μορφή ντοκιμαντέρ,  πέντε απλών  πολιτών, από μια κρίσιμη στιγμή της ζωής τους, πρόκειται να παρουσιάσει το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου,στις 18.00 το βράδυ στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Γραμμάτων και..
Τεχνών.

Στην εκδήλωση θα προβληθούν οι πέντε ταινίες- ντοκιμαντέρ που δημιούργησαν τεταρτοετείς φοιτητές του τμήματος στα πλαίσια του μαθήματος  για τις τεχνικές της συνέντευξης, της
καθηγήτριας Α. Παναγιωταρέα.

Η πρώτη  αφήγηση εστιάζει  στην ιστορία μιας γυναίκας που βγήκε ζωντανή από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε στο σεισμό της Θεσσαλονίκης το 1978.

Η δεύτερη στην περίπτωση μιας εβραίας που διασώθηκε από στρατόπεδο συγκέντρωσης και γύρισε στη Θεσσαλονίκη.

Η τρίτη αναβιώνει τις τραγικές εμπειρίες της Μακρονήσου με αφορμή την διήγηση ενός κρατούμενου που δεν μπόρεσε  να αντέξει τα βασανιστήρια.

Η τέταρτη ιστορία αφορά  σε ένα ζευγάρι τον Κυπρίων που φιλοξένησε στο σπίτι του τον Γρηγόρη Αυξεντίου λίγο πριν  από τον μαρτυρικό του θάνατο.

Τέλος η πέμπτη ιστορία καταγράφει την εμπειρία  μια φοιτήτριας  από την εθελοντική προσφορά της σε ένα χαμένο χωριό του Βιετνάμ.

Η διάρκεια προβολής είναι συνολικά  50΄ και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη