27 Ιαν 2012

Έστησε τους καταστηματάρχες ο Καπόν

Η αλαζονεία μερικών δεν έχει όριο...

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης Χασδάι Καπόν δεν εμφανίστηκε καν στο σημερινό ραντεβού που είχε σήμερα με τους συναδέλφους του καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος (ιδιοκτήτες καφέ, μπαρ, εστιατορίων κλπ)...
Βέβαια η απουσία του κάθε άλλο παρά αθώα ή τυχαία είναι αφού στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι..
την επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση εκπνέει η προθεσμία για να προσβληθεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μία απόφαση του Καπόν!
Πρόκειται για μία απόφαση που έχει προκαλέσει την δριμύτατη αντίδραση των επαγγελματιών αφού προβλέπει την παροχή εγγυητικής επιταγής στο Δήμο Θεσσαλονίκης από κάθε επιχειρηματία που επιθυμεί να διατηρεί τραπεζοκαθίσματασε κοινόχρηστους χώρους!
Οι επαγγελματίες θεωρούν ότι μία ακόμη επιβάρυνσή τους, όπως είναι η εγγυητική επιταγή, μέσα σε τόσους δύσκολους καιρούς που η κρίση έχει καταπιεί τα πάντα, θα είναι εξουθενωτική για τους ίδιους, τις επιχειρήσεις τους και κυρίως για τους υπαλλήλους, δηλαδή για τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που προσφέρει ο κλάδος.
Ποια η λογική λοιπόν αυτού του μέτρου; Οι Τράπεζες πλέον δεν εκδίδουν εγγυητικές εάν δεν υπάρχει το ακριβές αντίτιμο στο θησαυροφυλάκιο τους. Δηλαδή, εάν ο επιχειρηματίας έχει τη ρευστότητα και την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει μετρητά για τα τραπεζοκαθίσματα... γιατί να μην πληρώνει αντ' αυτού τον Δήμο με μετρητά;
Υποτίθεται ότι οι Δήμοι υπάρχουν για να διευκολύνουν την οικονομική δραστηριότητα. Πράγματι σε μία σειρά από θέματα ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει σταθεί στο πλευρό των επαγγελματιών (π.χ. κυνήγι του καπνίσματος).
Ωστόσο, σε αυτό το θέμα έρχεται σε σύγκρουση μαζί τους.
Οι επιχειρηματίες έχουν προτείνει να δίδουν εγγύηση σε μετρητά αλλά όχι όλο το ποσό προκαταβολικά. Επίσης ζητούν από τον Δήμο εάν έχει "κακοπάθει" από κάποιους κακοπληρωτές να τιμωρεί αυτούς και όχι όλους...
Εντύπωση τέλος προκαλεί το γεγονός ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ακόμη δεν έχει αντιδράσει, κάτι που αποδίδεται στις καλές σχέσεις που επιθυμεί να διατηρεί με τον Γιάννη Μπουτάρη. Αυτό όμως έχει ήδη προκαλέσει κάποιες αντιδράσεις ανάμεσα στα μέλη του, οπότε αναμένεται το θέμα θα ξανατεθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη