10 Ιαν 2012

Απεβίωσε ο Θωμάς Βουλινός - μεγάλο αφιέρωμα του taxalia

Aύριο στις 4μμ, στον Α.Γεώργιο Πανοράματος η κηδεία
Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το απόγευμα ο επί σειρά ετών μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Μάκης Βουλινός. Απεβίωσε σε ηλικία 72 ετών κι αφού έδωσε μεγάλη μάχη με την επάρατη νόσο. Ο Θωμάς Βουλινός βρέθηκε στα κοινά του «Δικεφάλου του Βορρά» από το 1989 έως το 1996 και ..
έμεινε στην ιστορία για τη μεγάλη κόντρα που είχε με τους οπαδούς της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Παρέδωσε τα ηνία του συλλόγου στον Γιώργο Μπατατούδη και στο διάστημα της θητείας του ο ΠΑΟΚ δεν πανηγύρισε κάποιον τίτλο.
Διετέλεσε επίσης πρόεδρος του ιστορικού "Μακεδονικού".

Αναμνήσεις:

το Σεπτέμβριο του 1990 σε ένα παιχνίδι στο Ολυμπιακό στάδιο με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό που νικούσε 3-0, πήρε την ομάδα από το γήπεδο και αποχώρησε. Ο Θωμάς Βουλινός μετά τις αποβολές του Μαγκντί Τολμπά και του Γιώργου Σκαρτάδου από τον διαιτητή Καραμάνη, κατέβηκε από τα επίσημα, έφτασε στον πάγκο του ΠΑΟΚ και έδωσε εντολή στους παίκτες του να αποχωρήσουν από το γήπεδο (όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό βίντεο)! Μάλιστα, στη συνέχεια ο Δικέφαλος τιμωρήθηκε με μηδενισμό, αφαίρεση τριών βαθμών και πέντε αγωνιστικές χωρίς θεατές στην Τούμπα.


Στη ρεβάνς του Κυπέλλου UEFA με αντίπαλο την Παρί Σεν Ζερμέν στο γήπεδο της Τούμπας (1.10.1992) ο ΠΑΟΚ ηττάται στο ημίχρονο 0-2. Οι οπαδοί εισβάλλουν στο γήπεδο, το παιχνίδι διακόπτεται και ο ΠΑΟΚ αποβάλλεται από όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τρία χρόνια, ποινή που μειώνεται τρία χρόνια αργότερα σε μονοετή αποκλεισμό. Οι οπαδοί «τρώνε» τον Βουλινό Ο  Βουλινός δέχεται καταιγισμό πυρών και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ κατεβαίνουν στο πεζοδρόμιο ζητώντας την απομάκρυνσή του. 

H αρχή του τέλους της προεδρίας Βουλινού σήμανε ουσιαστικά την 6η Νοεμβρίου 1995 με τον αγώνα ΠΑΟΚ - AEK. Στο 64' η AEK προηγείται με 3-1, ενώ οι οπαδοί είναι αποφασισμένοι να μην τελειώσει το παιχνίδι. Εισβάλλουν στο γήπεδο και το παιχνίδι διακόπτεται δύο φορές, με τη δεύτερη να είναι οριστική. Ο ΠΑΟΚ τιμωρείται με μείον τρεις βαθμούς και πέντε αγωνιστικές της έδρας του.

Την Πρωτοχρονιά του 1997 ο Θωμάς Βουλινός, εξαντλημένος οικονομικά και κυρίως ψυχολογικά, παραδίδει τις μετοχές στους Γιώργο Καλύβα και Γιώργο Μπατατούδη, με τον πρώτο να εκτελεί καθήκοντα προέδρου για έξι μήνες.
1981, όταν οι επιχειρήσεις Βουλινού, απασχολούσαν εκατοντάδες εργαζομένους
Ο Θωμάς Βουλινός, υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους βιοτέχνες ενδυμάτων της Θεσσαλονίκης, ιδιοκτήτης της εταιρείας "ΘΩΜΑΣ ΒΟΥΛΙΝΟΣ Α.Ε.", στον Άγιο Βασίλειο Θεσσαλονίκης, η οποία έφτασε να απασχολεί έως και 500 άτομα, αλλά έκλεισε το 2005,  ενώ αργότερα ασχολήθηκε ανεπιτυχώς και με το λιανεμπόριο, ιδρύοντας την αλυσίδα discount markets "MAX".
Είχε τη φήμη του δραστήριου, αλλά σκληρού εργοδότη.

taxalia.blogspot.com, 10-1-2012
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη