Ερώτηση Παπαδημούλη στη Βουλή για διορισμούς «φίλων» του Βορίδη

10 Ιαν 2012

Για διορισμό «πολιτικών φίλων» καταγγέλει τον Μάκη Βορίδη ο Δημήτρης Παπαδημούλης.«Είναι ενήμερη η κυβέρνηση για τις κινήσεις του Υπουργού Μεταφορών;» αναφέρει ..
μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Στη Βουλή έφτασε η υπόθεση των... διορισμών, στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τεσσάρων πολιτικών φίλων του Μάκη Βορίδη.

Με ερώτησή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης ζητά την εξακρίβωση πληροφοριών πρόσφατων δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία ο κ. Βορίδης διόρισε στελέχη του «Ελληνικού Μετώπου» στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά αν η κυβέρνηση Παπαδήμου, που ευαγγελίζεται την αξιοκρατία και την εθνική συνεννόηση, ήταν ενήμερη για την στελέχωση του γραφείου του κ. Βορίδη από μέλη του «Εθνικού Μετώπου».

Ο Δ. Παπαδημούλης ρωτά επίσης: πόσοι και ποιοι νέοι συνεργάτες διορίστηκαν στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων υπό τον κ. Βορίδη, ποια η ιδιότητά τους και ποιες οι αρμοδιότητές τους και τα κριτήρια πρόσληψής τους.

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, ο κ. Βορίδης, «ως υπουργός Υποδομών δεν ξέχασε τους ανθρώπους που τον στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια κι αποφάσισε να μοιραστεί μαζί τους την κυβερνητική εξουσία που ανέλαβε. [...] Μερικά από τα στελέχη του Ελληνικού Μετώπου και του ΛΑΟΣ που βρήκαν στέγη κι εργασία στο Υπ. Μεταφορών είναι τα εξής;

1. Θεοδόσης Αθανασάς, επιφανές στέλεχος και διευθυντής του Ελληνικού Μετώπου που ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή στο Πολιτικό Γραφείο του Μάκη Βορίδη στο Υπ.Μεταφορών.

2. Σπύρος Βάιλας, Το 2005 εξελέγη από το 2ο Συνέδριο στην Κεντρική Επιτροπή του Ελληνικού Μετώπου.

3. Φαίδων Δημόπουλος, ίσως το Νο2 του Ελληνικού Μετώπου. Ήταν υπεύθυνος και των οικονομικών του κόμματος.

4. Γιάννης Ζωγράφος, ιδιαίτερα δημοφιλής στον πατριωτικό χώρο. Συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Παπαγεωργίου, δημοσιογράφου της Ελεύθερης Ώρας που είχε συλληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.


Πάντα με βάση τα ίδια δημοσιεύματα, στο γραφείο του κ. Βορίδη διορίστηκαν: «[...] τα κομματικά στελέχη κ. Τ όσο ο κ. Τζανακάκης προσλήφθηκαν στο Υπ.Υποδομών

http://www.greece-salonika.blogspot.com/2012/01/blog-post_4196.html
Share
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη