25 Ιαν 2012

Οι Ηπειρώτες του Περιστερίου έκοψαν την πίτα τους

Η Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου υποδέχτηκε την καινούργια χρονιά το απόγευμα της Κυριακής 22-01-2012 στα Γραφεία της (Νέδοντος 11). Η συμμετοχή των Ηπειρωτών ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Κατάμεστη ήταν η αίθουσα των Γραφείων της και αδιαχώρητο δημιουργήθηκε στο πεζοδρόμιο. Οι δύσκολοι καιροί ενώνουν, ενώνουν πιο πολύ το λαό. Οι Ηπειρώτες, σκληραγωγημένοι αγωνιστές της ζωής, ξέρουν να..
αντιπαλεύουν και να νικούν τις δυσκολίες. Δεν απογοητεύονται, δεν εγκαταλείπουν τον αγώνα, όσο σκληρός και αν είναι. Πέρασαν και ξεπέρασαν με επιτυχία πολύ πιο «πέτρινα χρόνια»!

 Αυτό ήταν και το μήνυμα του συμπατριώτη μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Περιστερίου κ.κ. Χρυσοστόμου, που ευλόγησε την Πίτα και μίλησε στο νου και την καρδιά όλων μας. Αυτή είναι και η πίστη όλων των Ηπειρωτών. Παρόλο που ο χρόνος που πέρασε άφησε τους Έλληνες πλακωμένους κάτω από πελώριο βράχο, κατάμαυρο απ’ τη χολή μας, είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα μας συνθλίψει. Ενωμένοι και βοηθώντας ο ένας τον άλλον θα βάλουμε τα δυνατά μας, θα αναγκάσουμε το βράχο να μεριάσει, θα τον πλύνουμε με δάκρυα, θα τον σκάψουμε με νύχια και με δόντια και επάνω του θα σπείρουμε ελπίδες. Με τους στεναγμούς, τους γογγυσμούς και τα χουχουλίσματά μας θα τον ζεστάνουμε και θα τον κάνουμε θερμοκήπιο αισιοδοξίας! Οι σπόροι των ελπίδων μας θα φυτρώσουν, θα καρπίσουν και η «ολόμαυρη ράχη» που μας άφησαν οι κερδοσκόποι θα χλοΐσει και πάλι, έτσι για να «μείνουν με τη χαρά» οι δόλιοι και αχάριστοι μιναδόροι της πατρίδας μας. Εμείς οι Έλληνες, ιδιαίτερα εμείς οι Ηπειρώτες, αντέχουμε τη φτώχεια. Τους εκφοβισμούς, τους εκβιασμούς και τους εξευτελισμούς δεν ανεχόμαστε. Ανέκαθεν τους περιφρονούμε τραγουδώντας και χορεύοντας. Αυτό έδειξε η συνέχεια της εκδήλωσης. Μετά τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα που έψαλε η Χορωδία του Παιδικού χορευτικού τμήματός μας (χοροδιδάσκαλος ο κ. Ευάγγελος Κουτσοπάνος), την κοπή της Πίτας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας και τον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Βασίλειο Τζούμα, τους χαιρετισμούς και τις ευχές από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Παπαντωνίου Κ., την Αντιδήμαρχο κα Τσώτα Μ. (εκ μέρους του Δήμου Περιστερίου) και τον κ. Κελάφα Δ. (εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου), όλοι γευτήκαμε την πίτα, αλλά και τους παραδοσιακούς ηπειρώτικους μεζέδες και το ηπειρώτικο τσίπουρο που μας άναψε το κέφι για χορό και τραγούδι !!! Την εκδήλωσή μας τίμησαν: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ.κ Χρυσόστομος, ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κων/νος Παπαντωνίου, οι Αντιδήμαρχοι Περιστερίου κ.κ. Μαίρη Τσώτα, Παναγιώτης Λύκος, Βασίλειος Λώλος, Αναστάσιος Θεοδωράκος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δημ. Συμβουλίου κ. Δημήτριος Κελάφας, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π. κ. Βασίλειος Παπαδόπουλος, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Σάκης Ζορπίδης , Στυλιανός Κανέλλος και Μάκης Πρέκας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Σάββας Αβραμίδης, Ευάγγελος Τάτσης, Βασίλειος Μπάος, Γεώργιος Αυγουστής, Βιβή Φουντά, Τάσος Καλλιάφας, οι Διαμερισματικοί Σύμβουλοι κ.κ. Σάββας Ανδρεάδης και Δέσποινα Καριώτου , ο επικεφαλής της νεοϊδρυθείσας δημοτικής παράταξης κ. Γεώργιος Βαθιώτης, ο πρόεδρος της Ένωσης Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου κ. Χρήστος Χούτας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Χαλανδρίου κ. Ευθύμιος Ρέντζιος, ο πρόεδρος της Αδελφότητας Αγναντιτών κ. Χρήστος Χριστοδούλου, εκπρόσωποι του τοπικού τύπου κ. Δημήτριος Γκαντήραγας από τον "Ελεύθερο Διάλογο",κ. Δημήτριος Λυμπερόπουλος από την "Αναγέννηση Περιστερίου" κ.α.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη