24 Ιαν 2012

Μία περίεργη κίνηση της Αναστασίας Τσεμπερά...

Mία κίνηση της επιθεωρήτριας Αναστασίας Τσεμπερά, η οποία εξέτασε μάρτυρα, στο πλαίσιο της έρευνάς της στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου αλλά στη συνέχεια δεν έβαλε στο περίφημο πόρισμά της το περιεχόμενο της εξέτασης αυτής, έχει μπει στο στόχαστρο των νομικών του τέως Δημάρχου Θεσσαλονίκης!
Σύμφωνα με πληροφορίες...
από το περιβάλλον του, ένα άτομο- συνεργάτιδα του κ. Παπαγεωργόπουλου έδωσε κατάθεση στην Αναστασία Τσεμπερά για ποσό 30.000 ευρώ το οποίο είχε δανειστεί το 2004 από αυτόν, λόγω ενός σοβαρού οικογενειακού προβλήματος που αντιμετώπιζε. Η συνεργάτις επέστρεψε εννέα μήνες αργότερα τα δανεικά. Στην κατάθεση εξήγησε αναλυτικά ότι κατέθεσε επιταγή στον τραπεζικό λογαριασμό της Ελένης Παπαγεωργοπούλου, συζύγου του τ. Δημάρχου. Ωστόσο, παρά το εμφανέστατο των κινήσεων (επιταγή και κατέθεση) και παρά την κάταθεση, η κ. Τσεμπερά έχει συμπεριλάβει το ποσό των 30.000 ευρώ στις "ύποπτες" τραπεζικές συναλλαγές! Σε αυτές δηλαδή που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, όπως γράφει στο πόρισμά της.
Το πλέον ύποπτο όμως είναι ότι η κ. Τσεμπερά αποσιωπά την κατάθεση, στην οποία πήρε σαφείς εξηγήσεις ότι το ποσό μόνο "ορφανό" ή αδικαιολόγητο ή από άγνωστο καταθέτη δεν είναι...
Πρόκειται για μία από τις πέντε... χοντροκομμένες, κατά τους νομικούς συμβούλους του τ. Δημάρχου αναφορές που κάνει στο πόρισμά της η κ. Τσεμπερά. Οι άλλες τέσσερις, αν και αφορούν καταθέσεις με γνωστό καταθέτη και για γνωστό λόγο "βαφτίζονται" επίσης ως "ύποπτες" από την επιθεωρήτρια. Αυτές είναι:
- Κατάθεση 14.000 ευρώ από έμπορο αυτοκινήτων (εταιρία Golden Car) ο οποίος αγόρασε αυτοκίνητο και έβαλε με επιταγή τα χρήματα στο λογαριασμό του ζεύγους!
- Δύο Καταθέσεις από ασφαλιστική εταιρία (ALICO) όταν έληξαν τα δύο ασφαλιστήρια συμβόλαια που είχε το ζεύγος.
- Κατέθεση από τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου για την κάλυψη μέρους των εξόδων από εγχείριση που έκανε η κ. Παπαγεωργοπούλου στο εξωτερικό.
- Κατάθεση από Χρηματιστηριακή Εταιρία που έγινε το 1999 όταν το ζεύγος πούλησε μετοχές που κατείχε στο Χρηματιστήριο.
Το παράξενο στην υπόθεση είναι ότι στους τραπεζικούς λογαριασμούς του κ. και της κας Παπαγεωργοπούλου φαίνονται ολοκάθαρα οι αριθμοί των επιταγών για τις καταθέσεις αυτές, το όνομα του καταθέτη, η ημερομηνία και το ποσό. Στις εκτυπώσεις μάλιστα που περιλαμβάνονται και στο πόρισμα Τσεμπερά φαίνονται τα ονόματα αυτά (Golden Car, OPAD, ALICO) κλπ.
Είναι απορίας άξιο γιατί θεωρούνται από την επιθεωρήτρια ως "ύποπτες" συναλλαγές!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη