14 Ιαν 2012

Η ασθενής μνήμη κύριο αίτιο της ελληνικής κακοδαιμονίας

Ακούσαμε σήμερα την Αμνούλα στο ραδιόφωνο να δικαιολογεί με την ακόλουθη φράση την καταστροφή που αυτή και οι συνδαιτυμόνες της έχουν προκαλέσει στη χώρα: «Ας μην ξεχνάμε ότι από τον Μάιο του 2010 και μετά πλέαμε σε αγεωγράφητα [sic] νερά». Εγώ γιατί θυμάμαι τον Γιωργάκη να μας λέει...
από το Καστελλόριζο την 23.04.2010 ότι «τα νερά είναι πλέον χαρτογραφημένα και θα οδηγηθούμε με ασφάλεια στην Ιθάκη»; 
Βέβαια, η πρασινοσκουφίτσα δεν θα της το υπενθύμιζε αυτό, διότι δεν ήθελε επ’ ουδενί να τη στριμώξει. Αλλά και να της το υπενθύμιζε, σίγουρα η Αμνούλα θα είχε κάτι να πει από όλα αυτά που μας λένε τελευταία οι μετανοούντες εξολοθρευτές μας. Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε. Είναι δυνατόν να πιστεύουν ότι μπορούν να εξακολουθούν να μας δουλεύουν τόσο χοντρά; 
Ο ΥΠΕΚΑθίκης παπαΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ο ΜΕΓΑΣ είπε χθες ότι η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ είναι επιβεβλημένη για ένα πάρα πολύ απλό λόγο: αν δεν αυξηθούν τα έσοδα της ΔΕΗ, δεν θα μπορεί να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, οπότε θα διακόψει τη λειτουργία της και, έτσι, δεν θα έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα. Και αναρωτήθηκε μόνος του: «Είναι δυνατόν να καταρρεύσει μία Δημόσια επιχείρηση, η μεγαλύτερη ελληνική επιχείρηση και να πάψει η ηλεκτροδότηση της χώρας;». Εξ όσων ενθυμούμαι η ΔΕΗ είναι πλέον ιδιωτική επιχείρηση και μόνον κατ’ όνομα είναι Δημόσια. Οι μετοχές της είναι, μάλιστα, εισηγμένες στο Χρηματιστήριο. Το 51% των μετοχών εξακολουθεί να ανήκει στο Δημόσιο, αλλά το 49% ανήκει σε ιδιώτες, εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος ανήκει στους λεγόμενους «θεσμικούς επενδυτές» ή «θεσμικά λαμόγια» επί το ακριβέστερον. 
Τι μας είπε λοιπόν ο σοσιαλνεοφιλελεύθερος κ. ΥΠΕΚΑθίκης σε συνδυασμό με την κατάσταση της ΔΕΗ, την οποίαν αποκρύπτει; 
1] Ενώ η ΔΕΗ διανέμει κέρδη, δεν μπορεί να αποπληρώσει τα δάνεια που έχει λάβει για να συνεχίσει την κερδοφόρα λειτουργία της. 
2] Αν αποπληρώσει τα δάνεια, ίσως δεν πραγματοποιήσει κέρδη, οπότε θα δυσαρεστηθούν τα θεσμικά λαμόγια. 
3] Για να μη δυσαρεστηθεί το 49% των μετόχων μίας εταιρείας εισηγμένης στο Χρηματιστήριο, πρέπει να αυξηθούν τα έσοδα της εταιρείας από εισφορές του κατόχου του 51% των μετοχών, ήτοι από τον ελληνικό λαό, τον οποίο εκπροσωπεί το ελληνικό Δημόσιο. 
Με απλά λόγια πρόκειται για την ίδια συνταγή που εφαρμόζουν στις τράπεζες. Για να μη βάλουν το χέρι στην τσέπη οι μέτοχοι των τραπεζών κάνοντας αύξηση κεφαλαίου, ενισχύονται οι τράπεζες από τον λαό δια μέσου χαρατσιών τύπου τέλους εισπραττόμενου από τη ΔΕΗ. Ωραία οικονομικά, όμορφα νομικά και ακόμη πιο ηθικά πεπραγμένα. Εμείς, λοιπόν, ο ελληνικός λαός που κατέχουμε το 51% των μετοχών της ΔΕΗ, θα πρέπει να την ενισχύσουμε, ώστε τα νέα μεγάλα κέρδη που θα πραγματοποιήσει η επιχείρηση να τα μοιραστούμε με αυτούς που δεν θα βάλουν ούτε ένα ευρώ. 
Δεν πιστεύω να απορεί κανείς πώς συρθήκαμε από αυτόν τον τρομπαδούρο και τον Μεγάλο Κανωνιέρη στα Μνημόνια της συμφοράς. 
Είπαμε. Η λύση είναι μία και μοναδική: βρωμόξυλο μέχρι να διακομισθούν όλοι ημιθανείς στο νοσοκομείο, όπου θα απολαύσουν τη φοβερή περίθαλψη Λοβέρδου.

Σωτήριος Καλαμίτσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη