25 Ιαν 2012

Κοπή της Βασιλόπιτας του Κοινωνικού Παντοπωλείου Μ.Α.Ζ.Ι.

Το κοινωνικό παντοπωλείο Μ.Α.Ζ.Ι. είναι μια από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες των τελευταίων ετών στη Θεσσαλονίκη. Στο taxalia, το "αγκαλιάσαμε", το στηρίξαμε και το γνωστοποιήσαμε, επειδή πιστεύουμε ότι αξίξει. Και πράγματι αξίζει, γιατί έχει προσφέρει ήδη πολύ σημαντικό έργο. Διαφωνήσαμε όμως με μια επιλογή των άξιων δημιουργών του:
τον τόπο κοπής της βασιλόπιτας, που είναι το Shark, στη Θεμιστοκλή Σοφούλη. Η διαφωνία μας εκφράστηκε με μήνυμα στο facebook, το οποίο από ότι βλέπουμε τώρα, έχει διαγραφεί (!!! κάκιστη επιλογή!). Λέγαμε, ότι θα ήταν προτιμότερο να γινόταν σε κάποιο πιό "λιτό" μέρος, γιατί το Shark δίνει έναν τόνο ελιτισμού.
Από τη φίλη μας Αλεξάνδρα Γωγούση, την οποία εκτιμούμε, πήραμε την παρακάτω επιστολή-εξήγηση, την οποία παραθέτουμε, χωρίς να παραμερίζουμε το λάθος της διαγραφής του -εποικοδομητικού- σχολίου μας και το άκομψο αυτής της ενέργειας. Το σχόλιο στο facebook ήταν ιδιωτικό, διαβάζεται μόνο από τους "φίλους" του f/b και δεν έχει σχέση με το blog taxalia, συνεπώς η απάντηση έπρεπε να δοθεί εκεί, αλλά ...εν πάσει περιπτώσει...θα πρέπει να μάθει η κ.Τζελέπογλου, ότι pr δεν είναι να χειρίζεσαι μόνο τις επιδοκιμασίες και τα "like".

Ε ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ κ.ΓΩΓΟΥΣΗ, ΕΚ ΤΩΝ ΙΔΡΥΤΩΝ ΤΟΥ Μ.Α.Ζ.Ι.


Αγαπητοί μας,                                                                                  Θεσσαλονίκη 25.1.2012
Σας ευχαριστούμε πολύ για την έμπρακτη υποστήριξη στο έργο του Κοινωνικού παντοπωλείου ΜΑΖΙ, από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του. Ακόμη πιο πολύ σας ευχαριστούμε για το σημερινό σχόλιό σας σχετικά με την κοπή βασιλόπιτας, που θα πραγματοποιήσουμε στις 6 Φεβρουαρίου στο SHARK. Και αυτό, γιατί μας δίνετε την ευκαιρία να καταλάβουν και οι αναγνώστες σας τι ακριβώς θα γίνει στο SHARK.
Το Shark θέλοντας να μας βοηθήσει, μας παραχώρησε την αίθουσά του δωρεάν, ενώ  οι χορηγοί που αναγράφονται στην πρόσκληση που διαβάσατε, ανέλαβαν την πρωτοβουλία να καλύψουν όλα τα άλλα έξοδα για την παραπάνω εκδήλωση.
Στην εκδήλωση που θα γίνει στο Shark, θα υπάρχει είσοδος 15€, για όποιον θα θελήσει να ενισχύσει το έργο του ΜΑΖΙ, ποσόν το οποίο εξ ολοκλήρου θα διατεθεί για τους σκοπούς του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Η κοπή της βασιλόπιτάς μας λοιπόν, σκοπόν έχει αποκλειστικά τη συγκέντρωση χρημάτων και την ενημέρωση όσων θα παρευρεθούν, για τις ανάγκες λειτουργίας του παντοπωλείου μας αλλά και για το ποιοι δικαιούνται να παραλαμβάνουν τα κουτιά βοηθείας μας.
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, με την ευκαιρία αυτής της εκδήλωσης, θα ενημερωθεί ακόμη πιο πολύς κόσμος, μελλοντικοί χορηγοί προϊόντων και μεταξύ αυτών, πιθανοί δικαιούχοι, για την ύπαρξη του παντοπωλείου μας.
Να είστε σίγουροι ότι εμείς πρώτοι, τα ιδρυτικά μέλη- και ταυτόχρονα εθελοντές του ΜΑΖΙ, πήραμε τις σκούπες και τις βούρτσες, καθαρίσαμε και βάψαμε το χώρο του παντοπωλείου, ετοιμάσαμε τα κουτιά βοηθείας του ΜΑΖΙ, τα δώσαμε αυτοπροσώπως στους δικαιούχους, εμείς είμαστε που πηγαίνουμε όπου μας καλέσουν για να συγκεντρώσουμε τρόφιμα και ρούχα, εμείς είμαστε που ασχολούμαστε με την ενημέρωση του κόσμου για το έργο μας, εμείς είμαστε που, με χαρά, αφιερώνουμε το χρόνο μας, τις γνωριμίες μας, τα χρήματά μας και τις ιδέες μας για την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση ατόμων που αυτή τη δύσκολη εποχή έχουν την ανάγκη μας. Και δεν ξεχνάμε ποτέ ότι σήμερα είμαστε εμείς που  μπορούμε και βοηθούμε κάποιους συνανθρώπους μας, αύριο μπορεί να είμαστε εμείς αυτοί που θα χρειαζόμαστε τη βοήθειά τους. Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε άλλη πληροφορία. Παίρνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας την υπόδειξή σας για μελλοντικές εκδηλώσεις μας. Και θέλουμε τη βοήθειά σας. Γιατί πιστεύουμε ότι ΜΑΖΙ μπορούμε καλύτερα!

Η γενική γραμματέας
Αλεξάνδρα Γωγούση- Σκανδάλη
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη