18 Ιαν 2012

Νότης Μηταράκης.Το αν θα συμπέσουν οι εσωκομματικές εκλογές με τις εθνικές αυτό είναι πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ

Σημεία συνέντευξης του Αναπληρωτή Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Περιφερειακού Συμβούλου Αττικής, κ. Νότη Μηταράκη, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σκάϊ τώρα» με την δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου:

Εκλογές
«Το αν θα συμπέσουν οι εσωκομματικές εκλογές με τις εθνικές αυτό
είναι πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων ότι αυτή η κυβέρνηση έχει τρείς στόχους. Πρώτον να πάρει την 6η δόση. Δεύτερον, να ολοκληρώσει το PSI και τρίτον, να υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση.
Όταν η δανειακή σύμβαση κατατεθεί στη Βουλή και ψηφιστεί θα προχωρήσουμε σε εκλογές. Δεν μπορεί η χώρα να κινείται γύρω από το χρονοδιάγραμμα του ΠΑΣΟΚ.
Είναι επίσης οξύμωρο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να λένε ότι «δεν πρέπει να γίνουν τώρα εκλογές γιατί θα σταματήσει η εύρυθμη λειτουργία της κυβέρνησης» και την ίδια ώρα να κάνουν προεκλογικό αγώνα για το ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι αστείο».
Προνοιακά επιδόματα
«Η μάστιγα των «μαϊμού» συντάξεων πρέπει να τελειώσει. Πρέπει να υπάρξει μηδενική ανοχή στο συγκεκριμένο ζήτημα. Το δημόσιο χρήμα δεν περισσεύει και δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή γι’ αυτόν που κλέβει από τον δημόσιο κορβανά».

Καθυστερήσεις οφειλών
«Κεντρικό πρόβλημα στην πολιτική είναι να διατυπώνεις προτάσεις εκ των προτέρων και όχι εκ των υστέρων. Από τον Ιούνιο του 2010 είχαμε ζητήσει να υπάρξει ένα κεντρικό σύστημα αυτόματου συμψηφισμού για όλες τις πληρωμές του Δημοσίου… Δύο χρόνια μετά η ασυνέπεια του Δημοσίου αποτελεί τον κυριότερο παράγοντα για τον οποίο οδηγούνται στο κλείσιμο υγιείς επιχειρήσεις…. Σε μια εποχή κατά την οποία η μόνη λύση για να βγούμε από την κρίση είναι η αύξηση της παραγωγής, εμείς τορπιλίζουμε τον ιδιωτικό τομέα».

Λαθρομετανάστευση
«Είναι τραγικό στην Αθήνα σήμερα να έχουμε τόσους άστεγους. Υπάρχουν πλέον 3 εκ. Έλληνες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Η Αθήνα πλέον έχει γίνει ένα γκέτο. Μείζον πρόβλημα είναι η λαθρομετανάστευση. Στο ΕΛΚ η Νέα Δημοκρατία πέτυχε με τροπολογία να υπάρξουν κατά απόλυτη προτεραιότητα ευρωπαϊκές συμφωνίες επαναπατρισμού των λαθρομεταναστών. Η λαθρομετανάστευση περιορίζει τις δυνατότητες να βρεθούν δουλειές στο κέντρο της Αθήνας και δημιουργεί ένα γενικό αίσθημα ανασφάλειας».
http://elpidablog.blogspot.com/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη