30 Ιαν 2012

Ευχάριστες ειδήσεις είχε ο Γιάννης Μαγκριώτης


Το 2012 σε κατασκευή το σύνολο της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης

«Στο επόμενο διάστημα δημοπρατείται η δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά και εάν δεν υπάρξουν αντιδικίες μεταξύ των υποψηφίων, τότε είναι δυνατή η οριστική επιλογή αναδόχου μέσα στο καλοκαίρι», δήλωσε ο υφυπουργός ΥΠΥΜΕΔΙ κ. Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος συμμετείχε στην εκδήλωση για την..
κοπή της  πρωτοχρονιάτικης πίτας της Διεύθυνσης Μετρό Θεσσαλονίκης.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι το ΥΠΥΜΕΔΙ, ως αρμόδιο υπουργείο προωθεί, σε συνεργασία με την Αττικό Μετρό Α.Ε., την κατασκευή δικτύου μετρό στη Θεσσαλονίκη και πως επόμενο σημαντικό βήμα είναι η προετοιμασία του διαγωνισμού για τις οριστικές μελέτες της πρώτης επέκτασης δυτικά, προς Σταυρούπολη και τα νοσοκομεία Παπαγεωργίου και Γ.Σ.Ν 424, έτσι ώστε να αξιοποιηθούν πόροι του 5ου Κ.Π.Σ., αφού το επόμενο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης θα προτάσσει τη χρηματοδότηση των μέσων σταθερής τροχιάς.

Ο κ. Μαγκριώτης, στο σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στη δημιουργία σχέσης συνεργασίας του Μετρό Θεσσαλονίκης, με τους φορείς της πόλης και στα θετικά αποτελέσματα των συντονισμένων προσπαθειών Εταιρείας, για την επιτάχυνση των εργασιών του έργου.

Eπίσης, ιδιαίτερα ευχαρίστησε τους εργαζομένους για την καθοριστική συμβολή τους, για την πρόοδο στους ρυθμούς εκτέλεσης του έργου του Μετρό.

Ο Διευθυντής Μετρό Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης, κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό του 2011, αναφέρθηκε στην ανάπτυξη του έργου με το άνοιγμα 4 νέων εργοταξίων και στην επίλυση προβλημάτων, με σημαντικότερη την επίλυση των τεχνικών θεμάτων που αφορούσαν στο σταθμό «Ανάληψη» και την έναρξη εργασιών στο συγκεκριμένο εργοτάξιο.

Επίσης, αναφέρθηκε στην εφαρμογή νέας μεθοδολογίας για την επιτάχυνση των αρχαιολογικών εργασιών στα σκάμματα του μετρό, όπως και στην αναδιοργάνωση της Διεύθυνσης Μετρό Θεσσαλονίκης και, στην πλέον πρόσφατη δημιουργία Τμήματος Λειτουργίας, Εκμετάλλευσης & Συντήρησης.

Για το 2012, οι στόχοι που θέτει η Εταιρεία για το Μετρό Θεσσαλονίκης, είπε ο κ. Κωνσταντινίδης, είναι ακόμη υψηλότεροι.

Συγκεκριμένα: Έναρξη εργασιών σε 3 νέα εργοτάξια στο επόμενο διάστημα. Το 2012 θα είναι υπό κατασκευή το σύνολο του έργου της βασικής γραμμής. Ολοκλήρωση των διαδικασιών δημοπράτησης και ανάθεσης της επέκτασης προς Καλαμαριά. Επίτευξη του πιο τολμηρού και φιλόδοξου στόχου, για ολοκλήρωση της αρχαιολογικής έρευνας σε όλους τους χώρους των σταθμών του Μετρό.

Τις ευχές της Διοίκησης της Αττικό Μετρό Α.Ε., για τη νέα χρονιά, μετέφερε το μέλος του δ.σ. της Εταιρείας και Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Παρόντες στην εκδήλωση, πέραν των εργαζομένων της Εταιρείας, ήταν ο σύμβουλος σε θέματα Αρχαιολογικής Έρευνας καθηγητής Α.Π.Θ. και Ακαδημαϊκός κ. Μιχάλης Τιβέριος, ο σύμβουλος σε τεχνικά θέματα καθηγητής Α.Π.Θ./Δ/ντής Εργαστηρίου Σκυροδέματος κ. Αλέξανδρος – Δημήτριος Τσώνος και ο καθηγητής Γεωτεχνικής στο Α.Π.Θ. κ. Στέφανος Τσότσος
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη