30 Ιαν 2012

Πάει, χάλασε κι ο Καρχιμάκης...

Πάει, χάλασε κι ο σύντροφος Καρχιμάκης, ο τελευταίος των Μοϊκανών. Απολειφάδι της δεκαετίας του ΄70, των ωραίων εκείνων εποχών, που ο Ανδρέας Παπανδρέου, φλόμωνε στον "παπά" την ελληνική κοινωνία, χώριζε τα καφενεία σε μπλε και πράσινα, έβαζε τις οικογένειες να τσακώνονται, έταζε τη γη της επαγγελίας στους αφισοκολλητές του, ξιφουλκούσε εναντίον της ΕΟΚ, του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών, αν και τους υπηρέτησε πιστά και κυρίως, ξιφουλκώντας εναντίον της ..
.
"δεξιάς". Με τη ρητορική εναντίον της "δεξιάς" (που δεν είχε ποτέ ο τόπος, ένα μάτσο άχρηστοι είναι η λεγόμενη δεξιά), ετεροπροσδιορίστηκε ο ίδιος ως ....αριστερός.
Το ανέκδοτο συνέχισε ο Σημίτης (!!!) με την ωραία προφορά, όταν έλεγε το "δεξιά". Δαιμονοποίησαν τον πολιτικό αντίπαλο, οι άνθρωποι των ΗΠΑ, των Τραπεζών και των τοκογλύφων. 
Ήρθε καπάκι κι η πιό δεξιά κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος, αυτή του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος μείωσε ευτυχώς τις αναφορές σε "δεξιά", γιατί εν τω μεταξύ ο λαός βαρέθηκε πολύ τις πασοκικές μπουρδολογίες και άρχισε να βρέχει. Ροχάλες όχι ψιχάλες.
Το κίνημα της ροχάλας, συμμόρφωσε αρκετά το ακροδεξιό ΠΑΣΟΚ, που αφαίρεσε τον προσδιορισμό "δεξιά" για τη ΝΔ, γιατί με τόση δεξιά διακυβέρνηση του ιδίου, ο λαός έχασε την υπομονή του και μόνο η παραμικρή αναφορά σε "αριστερό" ΠΑΣΟΚ, φέρνει ροχάλες, σφαλιάρες, μπινελίκια και γιαούρτια.

Έτσι, φρονίμως ποιών ο σύντροφος Καρχιμάκης, σταμάτησε το πολύ Κύριε Ελέησον με τη "δεξιά", φράση με την οποία μάντρωνε αρκετές χιλιάδες πρόβατα στο μαντρί επί δεκαετίες. Μόνο που τα τελευταία δύο χρόνια οι διορισμοί σταμάτησαν, ο λαός κατάλαβε ότι οι μουσάτοι πρασινοφρουροί με τα ζιβάγκο που ορμούσαν στα "καπιταλιστικά εργοστάσια" για να γονατίσουν το "δεξιό γουρούνι", έγιναν 100 φορές πιό γουρούνια από τους βιομήχανους και 1.000 φορές πιό δεξιοί, είδε τις βίλες, τις πισίνες και τις καταθέσεις τους και πλέον κανείς στο ΠΑΣΟΚ δεν τολμά να μιλά για "δεξιά", υπαινισσόμενος ότι ο ίδιος είναι "αριστερός". Πέφτει σύννεφο η φάπα!

Λέει λοιπόν η ανακοίνωση του κ.Καρχιμάκη, που πολύ τον πάμε στο taxalia, γιατί μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια της δεκαετίας του '80, όπου όλα ήταν τόσο σοσιαλιστικά ! 
Όλοι οι Έλληνες παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις, την προσπάθεια της κυβέρνησης για την σταθεροποίηση, τη σωτηρία, την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη της χώρας. Και εμείς, το ΠΑΣΟΚ, από την πλευρά μας, συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να ολοκληρωθεί με επιτυχία για τα εθνικά συμφέροντα, η διαπραγμάτευση για το νέο δανειακό πρόγραμμα και για το κούρεμα του χρέους (PSI). Αισθάνομαι όμως, την υποχρέωση να εκφράσω τον προβληματισμό μου, για την αδυναμία των εκπροσώπων της τρόικας να αντιληφθούν το πώς φτάσαμε μέχρι εδώ, να αντιληφθούν και τις ευθύνες των εταίρων μας τους οποίους εκπροσωπούν. Γιατί δεν είναι δυνατόν να αγνοούν τις ευθύνες όλων εκείνων οι οποίοι κάλυπταν τα πλαστά στοιχεία που η ΝΔ έδινε στις αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ούτε μπορούν επισκεπτόμενοι τα γραφεία της ΝΔ, να μην επισημαίνουν τις ευθύνες που έχουν για την κατάσταση της χώρας, αλλά και τις ευθύνες που πρέπει να αναλάβουν ως συνέπεια της πολιτικής τους που μας έφθασε ως εδώ. Και το κυριότερο, να μην συνυπολογίζουν τα μέχρι τώρα τα αποτελέσματα των θυσιών του Ελληνικού λαού και να τα εκθέτουν σε κίνδυνο. Οφείλουν να αντιληφθούν ότι, η πίεση για λήψη μέτρων πέραν των υποχρεώσεων που έχουμε ήδη αναλάβει, θα οδηγήσει στα αντίθετα ακριβώς από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη