27 Ιαν 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΒΙΒΙΑΝΝΑΣ  ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 28.1.2012
Σε σχέση με πρόσφατα ανυπόστατα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο που αφορούν ονομαστικά στο πρόσωπό  μου και αναπτύσσονται σε σχέση και με συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, δηλώνω τα εξής:
Είναι λυπηρό μια μοναδική εκπαιδευτική πρωτοβουλία που αποτέλεσε καινοτομία στα
πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης του ΄90 και παρήγαγε, στο λιγοστό διάστημα που λειτούργησε, ένα μοναδικό έργο στον τομέα του πολιτισμού στην πόλη, να στιγματίζεται και να σπιλώνεται κακόβουλα στο βωμό αδέξιων & άστοχων πολιτικών καιροσκοπισμών.

Με το δημοσίευμα διασύρεται όχι μόνο η επί σειρά ετών δημόσια παρουσία μου στην πόλη και η κοινωνική μου ευαισθησία απέναντι στους πολίτες και τους φορείς με τους οποίους έχω συνεργασθεί αλλά και η παρουσία πλήθους συνεργατών, επιστημόνων και καλλιτεχνών στην Ελλάδα και διεθνώς, οι οποίοι δούλεψαν και στήριξαν αυτήν την προσπάθεια.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας καταθέτω τα πραγματικά στοιχεία και γεγονότα που αφορούν τη συμμετοχή μου και παρουσία μου στο Πολιτιστικό Κέντρο AURA Τεχνοχώρος Πολιτισμού- Ανώνυμη Εταιρεία.

Η εταιρεία που βασικό σκοπό είχε την εκπαίδευση και τον πολιτισμό, συστήθηκε σαν νομικό πρόσωπο το 1994 και εταίρους τους  Σπύρου- Μεταλληνού και Αθανασόπουλο - Ψωμιάδη. Σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε εταίρος  (συνέταιρος) όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ο Νικόλαος Κασιμάτης, ο οποίος περιλαμβάνεται στη σύνθεση του 1ου Διοικητικού Συμβουλίου για λόγους πλειοψηφικής απαρτίας των δεύτερων εταιρικών μερών.

Κατά την περίοδο 1994-95 λειτουργίας  της AURA, ουδεμία ενέργεια ή πρόταση διοικητικού ή διαχειριστικού περιεχομένου δεν κατατέθηκε από τον Νικόλαο Κασιμάτη.

Στο τέλος του 1995 η αλλαγή στη  σύνθεση του μετοχικού κεφαλαίου που επιτεύχθηκε με διάφορους τρόπους  επέφερε αλλαγές στην τήρηση του εκπαιδευτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα της εταιρείας, γεγονός που οδήγησε στην  παραίτηση των μελών B.Μεταλληνού- Λ. Σπύρου-M.Μεταλληνού- Κ.Τζούμα από τη διοίκηση. Η παράδοση του Διοικητικού Συμβουλίου έγινε με όλες τις νόμιμες προβλεπόμενες διαδικασίες και έλεγχο ορκωτών λογιστών, η έκθεση των οποίων δεν εντόπισε καμία παράνομη ενέργεια και κατατέθηκε στη Γενική Συνέλευση της εταιρείας στις 28.6.1996.

Συνεπώς από τις 13.11.1995 και εντεύθεν, οι εγκαλούμενοι στο συκοφαντικό δημοσίευμα και ειδικότερα η Βασιλεία Μεταλληνού, ουδόλως εμπλέκονται σε οποιεσδήποτε έννομες ή παράνομες ενέργειες της εταιρείας AURA και του Νικολάου Κασιμάτη, οι οποίες πιστοποιούνται από το 2002 και μετά.

Είναι σαφές ότι πρόκειται για μια πρωτοφανή ειδεχθή και κακόβουλη προσπάθεια αμαύρωσης του προσώπου, της οικογένειας, των συνεργατών και ενός ολόκληρου πολιτικού χώρου με ένα παντελώς ατεκμηρίωτο και συκοφαντικό μύθευμα που δημιουργεί σκόπιμα και μεθοδικά εσφαλμένες εντυπώσεις και ως εκ τούτου επισύρει ποινικές ευθύνες.

Δηλώνω ότι προτίθεμαι να υπερασπισθώ  το ήθος, τον χαρακτήρα μου, την κοινωνική και επαγγελματική μου προσωπικότητα με κάθε έννομο μέσο.

Βιβιάννα Α. Μεταλληνού
...........................................
Σχόλιο taxalia: το αρχικό δημοσίευμα από όπου τα ΦΕΚ και οι αποκαλύψεις εδώ: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=458001&cid=6
Η αποκάλυψη ότι ο Κασιμάτης ήταν συνεταίρος των υπολοίπων που εμφανίζονται στο ΦΕΚ, εδώ:
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=458001&cid=6
και εδώ:
http://www.koutipandoras.gr/?p=14551
Yποθέτουμε, ότι, ό,τι ισχύει για την κ.Μεταλληνού, ισχύει και για τους υπολοίπους, έτσι δεν είναι;
Προωθήστε λοιπόν την επιστολή στους διαχειριστές του zougla και του protagon, για να τη δημοσιεύσουν και αυτοί. Το δημοσίευμα του taxalia ήταν απλή αντιγραφή του δημοσιεύματος της zougla, με μια μικρή αντιμετάθεση ονομάτων. Όπου το μέλος ε΄, εμείς βάλαμε το μέλος α΄. Τα οποία έχουν την ίδια συμμετοχή και το ίδιο βάρος.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη