10 Ιαν 2012

Απάντηση Μιχάλη Ζορπίδη στο taxalia

Απάντηση του προέδρου του Ε.Ε.Θ. Μιχάλη Ζορπίδη σε άρθρα συντακτών του taxalia, που αφορούν στην αντικατάσταση του δημοσιογράφου Γ.Κατσιάνη, από το γραφείο τύπου του επιμελητηρίου.
Κύριοι
Εδώ και αρκετές μέρες λαμβάνω γνώση αναρτήσεων στην ιστοσελίδα σας, με αφορμή την διακοπή της συνεργασίας του επιμελητηρίου, που έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος, με τον δημοσιογράφο κο..
Γιώργο Κατσίανη  και την πρόσληψη άλλου δημοσιογράφου, του κου Γιώργου Μητράκη.

Με περίσσια μάλιστα έκπληξη, μαθαίνω για γαλάζιες και μπλε επιλογές ή για παρεμβάσεις στο έργο της διοίκησης καθώς και για ρήγματα που προκάλεσε, η συγκεκριμένη επιλογή, στον συνδυασμό, που πριν από ένα περίπου μήνα επέτυχε να εκλεγεί με μεγάλη πλειοψηφία στην Διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.
Θεώρησα αρχικά ότι τέτοιες ανυπόγραφες αναρτήσεις δεν ξεπερνούν τα στενά όρια του κουτσομπολιού, με δεδομένο ότι οι πραγματικές ειδήσεις είναι ενυπόγραφες και οι συντάκτες αναλαμβάνουν την ευθύνη των αναφερόμενων σ΄ αυτές.
Οι συνεχείς επαναλήψεις στο θέμα και η εστίαση των αναρτήσεων σε συγκεκριμένα ονόματα καθώς και οι προβοκατόρικες αναφορές περί ρηγμάτων στην ομάδα του συνδυασμού μου γενούν την υποχρέωση να σας δώσω και την άλλη διάσταση στο θέμα.
Τα πέντε και πλέον χρόνια που είμαι Πρόεδρος του Ε.Ε.Θ. έχω αποδείξει ότι η μόνη υποχρέωση και το μόνο μου μέλημα είναι να υπηρετήσω με συνέπεια και αμεροληψία τα συμφέροντα των επαγγελματιών. Στην πορεία αυτή δεν δίστασα να ορθώσω καθαρή φωνή περά από πολιτικούς χρωματισμούς και σκοπιμότητες, κερδίζοντας αξιοπιστία και αναγνώριση από όλους τους επαγγελματίες.
Η θέση αυτή δεν μου στέρησε την πολιτική μου ταυτότητα την οποία δεν αρνήθηκα ποτέ ούτε τη δυνατότητα στη Νέα  Δημοκρατία να παρέχει την στήριξη της στην εκλογική μου νίκη.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα κριτήρια για την επιλογή των στελεχών που συνδράμουν στην λειτουργία του επιμελητηρίου  είναι κομματικά ή ανάλογα με το τι ο καθένας πρεσβεύει και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να υπαγορευτούν από εξωθεσμικά κέντρα.
Τα κριτήρια της επιλογής, για την διακοπή ή το ξεκίνημα μιας συνεργασίας είναι η αξιοσύνη, η γνώση του αντικειμένου, και η δυνατότητα ανταπόκρισης στα θέματα που το Επιμελητήριο έχει ανάγκη να αντιμετωπίσει.  Αυτά τα κριτήρια,  τεκμηριωμένα, ούτε τριγμούς, αλλά ούτε και ρήξεις μπορούν να επιφέρουν στην ομάδα που διοικεί το Επιμελητήριο.  
Η ιστορία γράφεται και επιβεβαιώνει η όχι τις όποιες κρίσεις και το μέλλον δικαιώνει η όχι τις  όποιες επιλογές. Κανένας όμως δεν δικαιούται να βγάζει συμπεράσματα από ανεύθυνες φήμες και δήθεν διαρροές,  πολύ περισσότερο μάλιστα αν δεν γνωρίζει την πραγματική εικόνα.
Αυτά θα ήθελα να σας αναφέρω για την αποκατάσταση της αλήθειας και να σας παρακαλέσω να αναρτήσετε και τη δική μου άποψη.       

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Μιχάλης  Ζορπίδης
.......
σημείωση διαχειριστών taxalia: ευχαριστούμε τον κ.Ζορπίδη και υποθέτουμε ότι οι συντάκτες των σχετικών άρθρων θα επανέλθουν με την άποψή τους και θα τους παρακαλούσαμε να το κάνουν επώνυμα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη