1 Φεβ 2012

Στη Βουλή σήμερα η δικογραφία για το έλλειμμα του 2009

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νικόλαος Παντελής, θα διαβιβάσει την Τετάρτη στη Βουλή τη δικογραφία για την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, την οποία χειριζόταν ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πεπόνης είχε... ζητήσει από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, να διαβιβαστεί στη Βουλή η δικογραφία για τη λεγόμενη διόγκωση του ελλείμματος το 2009, καθώς προέκυψε εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

Ο κ. Τέντες ανέθεσε στον κ. Παντελή, ο οποίος είναι επόπτης του οικονομικού εισαγγελέα Πεπόνη, να μελετήσει την υπόθεση και εν συνεχεία να αποφανθεί εάν έπρεπε να διαβιβαστεί άμεσα στη Βουλή η δικογραφία ή έπρεπε να προηγηθούν ορισμένες ενέργειες, όπως είναι η εξέταση μαρτύρων κ.λπ.

Ο κ. Παντελής θα διαβιβάσει τη δικογραφία στη Βουλή ως προς τα πολιτικά πρόσωπα, χωρίς να κάνει καμία ποινική αξιολόγηση, όπως απαιτεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Παράλληλα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα, θα ζητήσει από τον κ.Πεπόνη να συνεχίσει την έρευνά του. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ.Παντελής θα ζητήσει από τον οικονομικό εισαγγελέα να λάβει εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, όπως ο τελευταίος έχει ζητήσει εγγράφως.


Πηγή: in.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη