12 Φεβ 2012

Μια απαντηση στην αποψη για το ποιοι θελουν την πτωχευση και ποιοι οχι.

Πρωτον: Δεν ειμαστε στο 50 για αντεξει ο λαος μια πτωχευση. Δεν ζει στα χωρια, δεν εχει κοτες δεν εχει κηπο να σπειρει πατατες.... Ξεχνατε οτι η Ελλαδα θρηνησε τους περισσοτερους νεκρους στην κατοχη, απο την πεινα (λογω υπερσυγκεντρωσης των Μικρασιατων προσφυγων στις πολεις). Ξεχνατε οτι το 50% του ελληνικου πληθυσμου ζει στο 2% του εθνικου εδαφους χωρις καμια προσβαση σε λαχανοκηπο; Θα τρωμε ο ενας τον αλλον λοιπον, κι ολους μαζι θα μας τρωνε οι..
λαθρομεταναστες;

Δευτερον: Η Οικονομια, δεν ειναι επιστημη. Εχει μονο Θεωρια και καμια εφαρμογη. Παιζει τζοκερ! 5.000 αποψεις απο 5.000 οικονομολογους κι οποια πετυχει. Ε, δεν ειναι ετσι κυριε Βαρουφακη. Εγω δεν εχω € Ευρω σε ελβετικη τραπεζα, ουτε κτισμενα σε σεντουκια.... Οποτε αν πτωχευσουμε, εγω ο φτωχος, θα πληρωσω το μαρμαρο. Διοτι ειμαι σιγουρος οτι ολοι εσεις που μιλατε για πτωχευση εχετε αποθηκευσει μεγαλα ποσα σκληρου νομισματος!!!! 

Τριτον: Ξεχνατε τα εθνικα Θεματα. Θα αντεξει η Ελλαδα την πιεση απο τα Σκοπια (τους προστατες των Σκοπιων) ή θα αρει το Βετο αν βρεθει εκτος κεντρων αποφασεων, θα μπορεσει να υπερασπιστει το Αιγαιο.... εκτος Ευρωζωνης; 

Τεταρτον: Προφανως δεν ξερετε τι σημαινει πτωχευση. Απορω λοιπον γιατι μιλατε γι αυτην. Εγω παντως κατι ξερω γι΄αυτο μιλαω. Αν κανατε τον κοπο να πατε στην ΣΕΡΒΙΑ την εποχη του εμπαργο, και βλεπατε στα Σ/ μαρκετ να εχουν μονο γλαστρες στα ραφια τους , θα καταλαβαινατε. Ναι εμπαργο ειχαν, αλλα μηπως η πτωχευση που μας προτεινετε δεν ειναι ειδος αυτοεμπαργο;;;; Αφου δεν παραγουμε, απο που θα βρουμε λεφτα να εισαγουμε, για να μην εχουν και τα δικα μας ραφια μονο γλαστρες; Να μας ξευτελισετε εντελως θελετε;. Να ταξιδευουμε μεχρι την Αλβανια για δυο ζευγαρια αυγα, οπως εκανα οι Σεβροι στην Ουγγαρια και στην Ρουμανια για μια δεκαετια (αυτοι το ξεπερασαν το προβλημα, γιατι πραγματι ειναι πιο οργανωμενος και πειθαρχημενος λαος απ΄οτι εμεις. Εξαλου δεν εχει Συριζα και κουκουλοφορους εκει, δεν εχει αριστερα σαν την Ελληνικη... ( στην ουσια τετοια Αριστερα δεν υπαρχει πουθενα στον κοσμο). 

Πεμπτον: Ενω ολοι ψαχνουν τα εκατομμυρια που λειπουν για να μπαλωσουν το ελλειμα, μονο η Χρυση Αυγη και ο Αδωνις Γεωργιαδης του ΛΑΟΣ μιλησαν για το 4% του ΑΕΠ, που εξακολουθει να ειναι το κοινωνικο κοστος της Λαθρομεταναστευσης . Δηλαδη 10-12 δισεκατομμυρια Ευρω τον χρονο. Εχουμε και λεμε: Εισφοροδιαφυγη, λαθρεμποριο, σπασιμο της αγορας εργασιας (εργαζονται εκατονταδες χιλιαδες λαθρομεταστες με 1 ευρω την ωρα, χωρις εισφορα στο ΙΚΑ), Νοσσοκομεια δωρεαν ( κοστος 0,5% του ΑΕΠ), δωρεαν και κατα προτεραιοτητα παιδικοι σταθμοι, σχολεια, βιβλια, επιδοματα τεκνων απ τον ΟΑΕΔ, μαιμου επιδοματα ανεργιας, επιδοματα ενοικιου.... 

Ας αφησουν λοιπον ολοι τους τον \"ανθρωπισμο\" κι ας παρουν τα λεφτα απο εκει να καλυψουν τα ελειματα. Ας κλεισουν τα συνορα κι ας διωξουυν ολους οσους λιμανζουν στην πατριδα μου. Μην πατε ομως να μου την πτωχευσετε και να μου τα φορτωσετε σε μενα κυριοι, εξαθλιωνοντας με, με την πτωχευση. Προτιμω να ζησω φτωχος, με μνημονιο, παρα καθολου με την πτωχευση. 

Στεφανος Σωτηριου, ιστορικος Βαλκανιολογος
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη