2 Φεβ 2012

Ψωμιάδης: "Ποιοί είναι οι μέτοχοι της Τρ.της Ελλάδος κ.Προβόπουλε;"

Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «Ο κ. ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΜΕΤΟΧΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» 
Με αφορμή ψήφισμα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (http://taxalia.blogspot.com/2012/02/blog-post_2438.html) που αποκαλύπτει την αυτεπάγγελτη ‘‘επένδυση’’ των αποθεματικών των Επιμελητηρίων από την Τράπεζα της Ελλάδας, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
.
«Είναι πραγματικά απίστευτη η καταγγελία που έκανε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης σχετικά με την αυτεπάγγελτη ‘‘επένδυση’’ του αποθεματικού του Επιμελητηρίου από την Τράπεζα της Ελλάδας, ενέργεια που είχε ως συνέπεια την υποτίμηση κατά περίπου 60% της αξίας του –δηλαδή από 5.788.588,50 ευρώ υποτιμήθηκε σε 2.248.061,31 ευρώ!!!
 Είναι ανήκουστο η κεντρική τράπεζα να βάζει χέρι, κατά το κοινώς λεγόμενο, σε ένα αποθεματικό που δημιουργήθηκε από τις συνδρομές των μελών και τη χρηστή διαχείριση, χωρίς καν κρατικές επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις.
 Την ώρα που ο λαός υποχρεώνεται σε πρωτοφανείς θυσίες και η χώρα οδηγείται στο χάος, τέτοιες αδιαφανείς ενέργειες που ζημιώνουν ευθέως τους πολίτες δεν μπορεί να λογίζονται ως απλά λάθη. Ο κ. Προβόπουλος, που κάποιοι τον προμοτάρουν για αυριανό πρωθυπουργό, και η Τράπεζα της Ελλάδας οφείλουν να λογοδοτήσουν για την μείωση της αξίας των αποθεματικών.
Οφείλουν επίσης να δώσουν εδώ και τώρα στη δημοσιότητα ολόκληρη τη μετοχική σύνθεση της Τράπεζας για να γνωρίζει ο λαός όλη την αλήθεια. Και να μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για το ποιος παίζει, ποιος κερδίζει και ποιος χάνει στις πλάτες του».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη