22 Φεβ 2012

Σούργελο ο "ελληνικός λαός"

γράφει ο Φώτης Μακρίδης
Πριν από δώδεκα μέρες, δημοσιεύσαμε απόσπασμα από άρθρο του Βασίλη Βιλιάρδου, με τίτλο Ας δούμε πρακτικά τι γίνεται όταν μια χώρα χρεοκοπεί (το κακό σενάριο) (κλικ εδώ).
Ο Βασίλης Βιλιάρδος, ο ..
καλύτερος και σοβαρότερος Έλληνας Οικονομολόγος, γράφει πάντοτε ώριμα και τεκμηριωμένα. Έχει τεράστια εμπειρία και αστείρευτες γνώσεις. Τότε, δεχθήκαμε σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα, αμέτρητα υβριστικά -και προπαντός- γελοία σχόλια ανεγκέφαλων, όπως "τι ρόλο παίζετε", "από ποιούς τα παίρνετε" και λοιπές ανοησίες, από ένα σαστισμένο κοινό.
Τότε το 70% και πλέον των Ελλήνων ήταν υπέρ της χρεοκοπίας. Ήταν υπέρ του να μην πάρουμε το δάνειο και να κηρύξουμε στάση πληρωμών. Ήταν αλήθεια, πράγματι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν φοβόταν τις συνέπειες και ήθελε την ασύντακτη χρεοκοπία.


Οι άνθρωποι που μας έβριζαν ως τρομοκράτες σεναριολόγους τότε, σήμερα, μετά από την "κατήχησή" τους από τα mainstream media, μας στέλνουν βίντεο από την Πολωνία και μας λένε "μα καλά, θέλατε να γίνουμε σαν την Πολωνία του Γιαρουζέλσκι; Να μην έχουμε να φάμε;"

Τρείς λαλούν και δυό χορεύουν. Οι Έλληνες έχουν εθιστεί τόσο στην κωλοτούμπα, που αλλάζουν άποψη κάθε μέρα, ανάλογα με το τι θα τους πασσάρει το mega, το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, και λοιποί "κατεστημένοι", που οι Έλληνες τους βρίζουν, αλλά τους αφήνουν να τους διαμορφώνουν άποψη.
Απαίδευτη, εύπλαστη μάζα, που άγεται και φέρεται από τους παμπόνηρους δημοσιογράφους.
Έγιναν όλοι "μνημονιακοί" σήμερα...

Κατά τα άλλα κατηγορούν τους "προδότες" πολιτικούς.
Και τους ζητούν να συγκρουστούν με τα "κατεστημένα ΜΜΕ". Που οι ίδιοι γιγαντώνουν! Δίνουν στον Τράγκα, στον Θέμο, στον Χατζηνικολάου κλπ πυραύλους, στους πολιτικούς ένα σκουριασμένο πηρούνι και λένε στους πολιτικούς "όρμα του, του Χατζηνικολάου!"
Ε δώσε στον πολιτικό σου βρε μαλάκα Έλληνα τη δύναμη, όχι στον υπάλληλο των τραπεζών ! 

Βγαίνει ο Παπούλιας και μιλάει επιτέλους περήφανα εναντίον του Σόιμπλε κι αντί να τον ενθαρρύνουν, το μόνο που βρίσκουν να σχολιάσουν είναι "τώρα το θυμήθηκε ο παππούς;".


Βγαίνει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, κάνει τη δήλωση της δεκαετίας, συγκρούεται με τις τράπεζες, δηλαδή με το σύστημα κι αντί να του δώσουν δύναμη, το μόνο που βρίσκουν να σχολιάσουν είναι "τώρα το θυμήθηκε;"
Και μετά θυμούνται ότι οι "πνευματικοί άνθρωποι σιωπούν. Πού είναι οι άνθρωποι του πνεύματος; Γιατί δεν μιλάνε;"
Μα αν μιλήσουν βρε μαλάκα, εσύ θα είσαι ο πρώτος, που αντί να τους στηρίξει, θα τους βρίσει γιατί άργησαν !
Μαλάκα Έλληνα!

Ακόμη να διαβάσεις στους "κατεστημένους" την δήλωση του Ιερώνυμου "να κουρέψουν οι τράπεζες τα δάνεια του κοσμάκη". Αλλά αντί να στηρίξεις τον Ιερώνυμο, στηρίζεις τους διαπλεκόμενους που κάνουν γαργάρα την είδηση ! Δεν τους ρίχνεις ένα χεσίδι με 100.000 mails την ώρα να τους λες "γιατί ρε καριόληδες κάνετε γαργάρα τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου;".

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη