2 Φεβ 2012

ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΟ ΤΗΣ ΛΑΣΠΟΥΡΙΑΣ...

Ο διευθυντής Τύπου του κ. Παπαδήμου εύχεται την … διάλυση της ΝΔ (που τον στηρίζει)
Ή δεν παρακολουθούν τι γίνεται, ή πολύ χαλαρούς τους βρίσκω εκεί στη Ν.Δ. με το νεόκοπο σύστημα Παπαδήμου. Πρόσφατα, διευθυντής του Γραφείου Τύπου του κ. Παπαδήμου, ορίστηκε ο Δημήτρης Τσιόδρας. Ως εκεί καλά. Δικαίωμα του κ. Παπαδήμου να
βάλει όποιον θέλει.

Όμως αμέσως μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, (τον Δεκέμβριο του 2011) ο κ. Τσιόδρας μας διαφωτίζει απόλυτα για τις απόψεις του στο σημιτικό περιοδικό «Μεταρρύθμιση».

Αφού επιτίθεται στη Ν.Δ. και τον Πρόεδρό της και , ούτε λίγο ούτε πολύ, εύχεται τη δημιουργία νέου κόμματος, ή την ενίσχυση κάποιων δυνάμεων μέσα στα κόμματα.

Ίσως αυτό το άρθρο να αποτέλεσε διαβατήριο για τη νέα θέση του κ. Τσιόδρα. Ίσως να αποτελεί και κρίσιμο παίκτη στο υπόγειο πολιτικό παιχνίδι που προωθούν κάποιοι κύκλοι. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο κ. Τσιόδρας στηρίζεται (ακόμα και τώρα ) από τη Ν.Δ. για να την βρίζει τολμώντας να γράφει ότι: «ακόμη και αν ην ΝΔ είναι πρώτο κόμμα, όχι μόνο δεν προσφέρει την πολιτική λύση που απαιτείται αλλά είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει την Ελλάδα σε πολύ μεγαλύτερες περιπέτειες….»

Ελπίζουμε οι απόψεις αυτές να μην απηχούν και τις απόψεις Παπαδήμου. Αυτό όμως, θα το διευκρινίσει ο ίδιος…

Αλλά μήπως ήρθε η ώρα να βάλουν για τα καλά εκεί στη Συγγρού τα πράγματα στη θέση τους;

Γράφει, μεταξύ άλλων, στο άρθρο του με τίτλο «Ανασύνθεση τώρα. Σε κάποιους μήνες ίσως είναι πολύ αργά» ο κ. Τσιόδρας:

«Στη ΝΔ, παρότι οι δημοσκοπήσεις της δίνουν προβάδισμα, τα πράγματα δεν είναι πολύ διαφορετικότατο προβάδισμα επιτυγχάνεται με ποσοστά της τάξης του 21-22% που σημαίνει ότι τον Σαμαρά εγκαταλείπει περίπου το 1/3 από το ιστορικά χαμηλό 33% που είχε λάβει ο Καραμανλής το 2009».

«Τα κόμματα εξουσίας, άταφα πτώματα της μεταπολίτευσης, δεν μπορούν να προωθούν με αποφασιστικότητα τις αλλαγές που θα οδηγήσουν σε ασφαλές λιμάνι. Για την πλειοψηφία των “γαλάζιων” στελεχών, αυτό που φταίει για την κατάντια της χώρας δεν είναι όλα όσα προαναφέραμε στα οποία η παράταξη τους έχει μεγαλύτερο μερίδιο και από εκείνη του ΠΑΣΟΚ, αλλά τα λάθη του Παπανδρέου, (πολλοί στη ΝΔ επιμένουν σε συνομωσιολογίες και σε σκοπιμότητα υπαγωγής της χώρας στο ΔΝΤ από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ) και στη λάθος συνταγή της ΕΕ. Επί ενάμιση χρόνο ο Σαμαράς ηγείτο του αντιμνημονιακου αγώνα, μέχρι να κάνει την απότομη στροφή ύστερα από έντονες ευρωπαϊκές πιέσεις να στηρίξει, απρόθυμα, την κυβέρνηση Απόδημου και να αντικαταστήσει τα περί συνολικής επαναδιαπραγμάτευσης με το πολύ χαλαρό “τροποποίηση κάποιων ορών”.

«Η ΝΔ έχει ως μοναδικό της μέλημα να καρπωθεί δυσαρεστημένους από το ΠΑΣΟΚ, ώστε να έρθει στην εξουσία. Καλλιεργεί την ψευδαίσθηση ότι η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί “εύκολα και γρήγορα”….»

«…πλέον δεν θα αρκούν τα λαϊκίστικα συνθήματα, αλλά και από την τρόικα και από την κυβέρνηση θα ζητούνται εναλλακτικές λύσεις….»

«…Το κόμμα του Σαμαρά δεν διαθέτει το στελεχιακό δυναμικό που μπορεί να χειριστεί την κρίσιμη κατάσταση και να οδηγήσει τη χωρά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που παίζεται η παραμονή στην ευρωζώνη. Η κυριαρχία του λαϊκισμού και των ακραίων στοιχείων πείθουν ότι ακόμη και αν ην ΝΔ είναι πρώτο κόμμα, όχι μόνο δεν προσφέρει την πολιτική λύση που απαιτείται αλλά είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει την Ελλάδα σε πολύ μεγαλύτερες περιπέτειες….»

Παρακάτω ο κ. Τσιόδρας αναφέρει (εύχεται για την ακρίβεια) τη δημιουργία νέου κόμματος, είτε τη διάσπαση των κομμάτων από δυνάμεις (εκσυγχρονιστικές, μεταρρυθμιστικές ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε τις)

Λέει ο κ. Τσιόδρας: «Η ανασύνθεση μπορεί να γίνει είτε με τη δημιουργία ενός νέου σχήματος, με καθαρά ευρωπαϊκό προσανατολισμό, το οποίο, σε συμμαχία με άλλες δυνάμεις, θα μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά, είτε με ενίσχυση εκείνων των δυνάμεων από τα σημερινά σχήματα, που κινούνται σε αυτήν την κατεύθυνση…»

Ολόκληρο το άρθρο εδώ:

http://www.metarithmisi.gr/el/readText.asp?textID=1791
http://www.antinews.gr/2012/02/01/145550/#more-145550
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη