8 Φεβ 2012

Αυτά που ήξεραν στις ΔΕΚΟ ας τα ξεχάσουν

Μεγάλες ανατροπές προβλέπει το προσχέδιο του μίνι Μνημονίου και για τις ΔΕΚΟ. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η τρόικα ζητά περικοπή αμοιβών, κατάργηση κανονισμών εργασίας, καθώς και απολύσεις. Σε περίπτωση που καταργηθούν οι Γενικοί Κανονισμοί Εργασίας, αναμένεται να καταργηθεί σειρά επιδομάτων που διασφαλίζονταν μέσω αυτών. Επιπλέον, η τρόικα ζητά απολύσεις και κάτι τέτοιο μπορεί να προωθηθεί μέσω της κατάργησης των... Γενικών Κανονισμών Εργασίας.

Παράλληλα, σε συνδυασμό με το γενικότερο θέμα της μείωσης των επικουρικών συντάξεων -ή ακόμη και των κύριων συντάξεων-, έχει τεθεί και το ζήτημα μείωσης συντάξεων για ορισμένες ΔΕΚΟ και τράπεζες. Κατά ορισμένες πληροφορίες, η μείωση κυμαίνεται στο 20% για τις υψηλές συντάξεις.

Σε κάθε περίπτωση, όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τις ΔΕΚΟ είναι ανοιχτά, καθώς έως τα ξημερώματα της Τετάρτης βρισκόταν σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για το τι περιλαμβάνει το τελικό κείμενο που βρίσκεται στα γραφεία των πολιτικών αρχηγών προς μελέτη.


Newsroom ΔΟΛ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη