17 Φεβ 2012

Αλλάζουμε τη Γειτονιά μας!

Σε μια εποχή που η Ελλάδα βιώνει δύσκολες καταστάσεις, όπως αυτές που ζήσαμε πρόσφατα στο Κέντρο της Αθήνας και η Πολιτεία αδυνατεί να παρέχει στην κοινωνία έστω και τα βασικά, αποφασίσαμε ως νέοι άνθρωποι να κινητοποιηθούμε και να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις.
 Ο σκοπός μας είναι απλός. Πέρα από ιδεολογικές και πολιτικές τοποθετήσεις προσπαθούμε να
ενώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους ενάντια στην απαξίωση, την αδιαφορία και την αδυναμία του κράτους να μας παρέχει ένα αξιοπρεπές αστικό περιβάλλον.
 Για το λόγο αυτό δημιουργούμε τη δράση «Αλλάζουμε τη γειτονιά μας», στην οποία εθελοντικές ομάδες από όλη την Ελλάδα αναδιαμορφώνουμε κεντρικά σημεία των πόλεων μας, τα οποία χρειάζονται βελτιώσεις σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και ιδιώτες που θέλουν να προσφέρουν στην προσπάθεια μας.
 Επιθυμία μας είναι μέσα από την εθελοντική δράση, να αναδείξουμε την αναγκαιότητα ενεργοποίησης και συντονισμού όλων των υγειών μονάδων της κοινωνίας, ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε στα χέρια μας καταστάσεις, τις οποίες αδυνατεί πλέον να καλύψει τη Πολιτεία.
 Η δράση «Αλλάζουμε τη γειτονιά μας» ξεκινά αυτή την Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου στις 11.00 π.μ. από την Αττική, όπου με τη βοήθεια εθελοντών αλλάζουμε την πλατεία Δεληολάνη στο Βύρωνα. Στόχος της δράσης είναι να: Καθαρίσουμε τα πεζοδρόμια και τα παγκάκια Επιδιορθώσουμε και να βάψουμε 2 κάδους απορριμμάτων και να προσθέσουμε ένα καινούριο.
 Να προσθέσουμε λουλούδια στα άδεια παρτέρια και να φυτέψουμε τον υπόλοιπο κήπο με 60 νέα δέντρα Να φροντίσουμε τα υπάρχοντα φυτά. Και να βάψουμε όλα τα σημεία της περιμέτρου του πεζοδρομίου καθώς και τον εξωτερικό τοίχο της πλατείας. Η δράση «Αλλάζουμε τη γειτονιά μας, θα πραγματοποιηθεί συνολικά σε 8 πόλεις.

ΟΝΝΕΔ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη