11 Φεβ 2012

Αδέξιων δεξιών αδεξιότητες

Γράφει ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος

Μία από τις συνέπειες του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ είναι και η γκρίνια που ενέσκηψε σε όλα σχεδόν τα κόμματα, εκτός αυτών της αριστεράς που «τρίβουν τα χέρια τους» από ικανοποίηση (βλέπετε τα ποσοστά τους ανεβαίνουν μαζί με τη ΧΑ, ενώ τα δικά τους είναι καθηλωμένα ή σε ..
πτωτική πορεία).

Μερικοί βουλευτές των κομμάτων που συνέπραξαν για το σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου άρχισαν να μην «υπακούουν» στα κελεύσματα των αρχηγών τους και διαμηνύουν ότι δεν θα ψηφίσουν το νέο Μνημόνιο, με αποτέλεσμα κάποιοι ΑΔΕΞΙΟΙ ΔΕΞΙΟΙ να επιτίθενται με άρθρα τους και σχόλια εναντίον εκείνων που υπακούοντας στη φωνή της συνειδήσεώς τους, αποφασίζουν να καταψηφίσουν αυτό το κατασκεύασμα που αλυσοδένει τη χώρα και το λαό της για πολλά-πολλά χρόνια.

Και ενώ από τη μια μεριά ωρύονται ότι το Μνημόνιο, τα μέτρα, η κατάργηση συλλογικών συμβάσεων κλπ είναι αντισυνταγματικά, από την άλλη το ύψιστο δικαίωμα των βουλευτών για «ψήφο κατά συνείδηση» που τίθεται υπό αναστολή και υπό καθεστώς κομματικής πειθαρχίας και όποιος διαφωνεί ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ και απειλείται να μην συμπεριληφθεί στις λίστες υποψηφίων στις επικείμενες εκλογές, είναι σύμφωνο με τις επιταγές του Συντάγματος;

ΑΔΕΞΙΕ ΔΕΞΙΕ, και όσοι άλλοι ανώνυμοι αρθρογράφοι που επιτίθεσθε πίσω από την ανωνυμία σας εναντίον βουλευτών που κράτησαν μια καθαρή και αξιοπρεπή στάση σε όλη τη διάρκεια της κρίσης της τελευταίας διετίας, η συμπεριφορά σας δεν είναι καθόλου διάφορη από αυτή των κουκουλοφόρων της γερμανικής κατοχής που υπεδείκνυαν τους έλληνες πατριώτες που αντιστέκονταν στη γερμανική κατοχική μπότα.
Στοχοποιείτε αλήθεια ποιους; Αυτούς που δεν κάνουν πολιτικές κολοτούμπες ή που δεν θέλουν να υπογράψουν τα συμβόλαια υποταγής της χώρας στις δάνειες δυνάμεις, που επιτέλους είναι και οι μόνες κερδισμένες από το Μνημόνιο;

Αντί να επαινείται η στάση των ΟΡΘΙΩΝ προτιμάτε τους προσκυνημένους.

Διότι αν αυτοί που θέλουν να μας σώσουν, εγχώριοι και ξένοι, φάνε ένα γερό πολιτικό χαστούκι, θα αντιληφθούν εν τοις πράγμασι ότι αυτά που εντέλλονται όχι μόνο δεν αποδίδουν αλλά και δεν γίνονται δεκτά από τον ελληνικό λαό.
Αρκετή πλάτη έβαλε τόσο καιρό με εκβιασμούς και άλλα τερτίπια και το αποτέλεσμα ΜΗΔΕΝ. Συνεχώς νέα μέτρα, νέες περικοπές, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Φαίνεται εσείς που τα βρίσκετε αυτά σωστά, δεν σας άγγιξαν τα μέτρα διότι κάποιοι μάλλον φρόντισαν ή σας υπόσχονται να σας αναπληρώσουν τις «απώλειες» από άλλες πηγές.
Συγχαρητήρια

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη