2 Φεβ 2012

Σαν να μη συνέβη τίποτα...

 του Δημήτρη Γαρούφα
     Η Ελλάδα σήμερα θυμίζει τοπίο στην ομίχλη. Οι πολίτες  απελπισμένοι  προσπαθούν απλά να επιβιώσουν ενώ οι νέοι, άνεργοι στην πλειοψηφία τους, αισθάνονται ότι  ακυρώθηκαν τα ονειρά τους. Καθημερινά υποβαθμίζεται το επίπεδο ζωής των πολιτών και η αίσθηση είναι ότι κανείς δεν..
ξέρει που βαδίζουμε, τι μας περιμένει αύριο κι΄ αν θα υπάρξει διέξοδος-και πότε-στα  αδιέξοδα της χώρας.
      Οι μόνοι που συμπεριφέρονται σαν να μην συνέβη τίποτα είναι  κάποιοι πολιτικοί μας ,γι΄ αυτό βλέπουμε υπουργούς και πολιτικούς αρχηγούς να σκιαμαχούν περί όνου σκιάς για τα καπετανάτα τους την ώρα που καίγεται η χώρα, κάποιοι να κάνουν αμέριμνοι ταξίδια και διακοπές και κάποιοι άλλοι από μικρότερα κόμματα εξακολουθούν να καταγγέλουν χωρίς να προτείνουν τίποτα …
       Οι πολίτες άφωνοι και αποστασιοποιημένοι τα παρακολουθούν όλα αυτά και γι΄ αυτό βλέπουμε στις δημοσκοπήσεις να αποτυπώνεται η αδιαφορία των πολιτών…  με την πλειοψηφία τους να αναρωτιέται αν πραγματικά υπάρχει εναλλακτική λύση.
          Η αλήθεια είναι ότι από τον αρχηγό της Ν.Δ  Α.Σαμαρά παρουσιάσθηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις  για την οικονομία και για την συνολική αναδιάρθρωση του πολιτικού συστήματος μέσω της μελλοντικής συνταγματικής αναθεώρησης,  ενώ κάποιες  ενδιαφέρουσες προτάσεις υπήρξαν κι΄ από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά δυσπιστούν  οι πολίτες  ίσως γιατί τα πρόσωπα που χρησιμοποιούν τα κόμματα για την μετάδοση του μηνύματος ουσιαστικά το ακυρώνουν.. Σε μια εποχή που πληγώθηκαν οι πολίτες  λόγω προκλητικής  ατιμωρησίας των εμπλεκομένων σε σκάνδαλα  πολιτικών  δεν μπορούν τα πολιτικά μας κόμματα να συμπεριφέρονται σαν να μην συνέβη τίποτα και να έχουν στα καθοδηγητικά όργανα  ακόμα και τώρα διαβλητά πρόσωπα. Δεν μπορούν να επαγγελθούν  αλλαγή , μεταρρυθμίσεις και αναδιάρθρωση του πολιτικού συστήματος  αυτοί που, όταν μπροστά τους  εξελίσσονταν τα σκάνδαλα , έσκυβαν το κεφάλι κάνοντας ότι δεν βλέπουν ίσως και με προσδοκία οφέλους.
      Τα χρόνια που πέρασαν άλλαξαν πολλά και πρέπει να το συνειδητοποιήσει ο πολιτικός κόσμος. Δεν φτάνουν οι ενδιαφέρουσες προτάσεις και ιδέες. Δεν πείθονται οι πολίτες όταν βλέπουν σε όργανα κομμάτων   πρόσωπα που δέχονταν μέχρι και «λεμονοστίφτες» από την SIEMENS η  στέκονταν προσοχή σαν φοβισμένα ανθρωπάκια  μη τολμώντας να διαμαρτυρηθούν ούτε  για το γεγονός ότι στην Θεσσαλονίκη χάνονταν  όλες οι εκτάσεις του δημοσίου υπέρ της Μονής Βατοπεδίου…  Σήμερα τα πολιτικά μας κόμματα  οφείλουν  μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας ,να ανοιχτούν στην κοινωνία και να επιστρατεύσουν  πολίτες με ήθος, εντιμότητα και ικανότητες για τη σωτηρία της χώρας. Διαφορετικά οδηγούμαστε σε ενίσχυση και περαιτέρω ριζοσπαστικοποίηση των άκρων με επικίνδυνες συνέπειες για το δημοκρατικό μας πολίτευμα.

      *Δικηγόρος-πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη