22 Φεβ 2012

Γίνεται κάθαρση χωρίς καθάρματα;

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης, δικηγόρος
  Ο Άκης.                Ο Θοδωράκης.                Ο Αναστασάκης.
               Οι χορηγίες-μίζες πήραν και έδωσαν. Αυτοί ομολόγησαν ή αποκαλύφθηκαν.  Πάντως, δεν τιμωρήθηκαν. Νάναι καλά το άρθρο 86, το οποίο θα μείνει ακλόνητο κάνοντας παρέα σε νέο άρθρο που θα ορίζει ότι ο ελληνικός λαός οφείλει πριν καλύψει οποιαδήποτε ανάγκη του να..
πληρώνει στους διεθνείς τοκογλύφους αυτά που έφαγε ο Πάγκαλος μαζί με την παρέα του, αλλά και πολλά γαλάζια παιδιά, τα οποία κρύβονται επιμελώς υπό την απειλή ότι αν δεν ψηφίσουν ΝΑΙ, θα βγουν όλα στη φόρα.  
               Ο Μιχαλάκης τα είπε στη Μέρκελ χαρτί και καλαμάρι, αλλά τα πάντα καλύπτονται από τα περίφημα προσωπικά δεδομένα. Ποιος ήταν ο εμπνευστής της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των δοσιλόγων, των παιδεραστών, των βιαστών, των εμπόρων ναρκωτικών κ.λπ.; Μα ο μικρός το δέμας, αλλά τεράστιος το πνεύμα Σημίτης. Άλλωστε, είναι δυνατόν τα προσωπικώς δοσμένα να μην εμπίπτουν στα προσωπικά δεδομένα; 
               Το εργολαβοπολιτικό σύμπλεγμα δεν παίζει τα ρέστα του με τη συγκυβέρνηση. Παίζει άλλη μια παρτίδα με σημαδεμένη τράπουλα  και ετοιμάζει τη νέα συγκυβέρνηση, η οποία θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές, όποτε μας επιτρέψει το ίδιο το εργολαβοπολιτικό σύμπλεγμα με τους συμμάχους του στο εξωτερικό.  Προς το παρόν κλείνει  τρύπες με ευμεγέθεις φελούς πολιτικούς και ματσακονίζει το σκάφος που μπάζει πανταχόθεν.
               Κάποιος μεταγράφεται από την άκρα δεξιά στην κεντροδεξιά, ώστε μπολιάζοντάς την να προκύψει ένα νέο μνημονιακό  πρόσωπο. Η Δήμητρα προχωρεί στον Κουβέλη, ώστε να καταδειχθεί η σοβαρότητα του ανδρός και του αποκόμματός του. Κι’ αυτό αποτελεί είδηση, ενώ δεν αποτελεί είδηση η κραυγή του Αρχιεπισκόπου «Κουρέψτε τα χρέη των νοικοκυριών, όπως κουρεύετε τα εισοδήματα των νοικοκυραίων». Τα αθύρματα εξακολουθούν να το παίζουν πολιτικοί επιδεικνύοντας τις επιτυχίες του δικομματισμού στις δημοσκοπήσεις που διενεργούνται κατά παραγγελία, όπως πάντοτε.
               Ο Σφουγγαράκης έδιωξε τον Γιωργάκη, για να πάρει τη θέση του στη μνημονιακή  άμαξα. Ηνίοχος πλέον.
               Ένας βουλευτής λέει έβγαλε € 1.000.000 στο εξωτερικό τον Μάιο του 2011, επειδή προφανώς είχε εσωτερική πληροφόρηση ότι έρχεται το μεσοπρόθεσμο προς ψήφιση την 29.06.2011, τότε που αυτός σίγουρα ψήφισε ΟΧΙ, ως γαλάζιος κατά πως λέγεται, ενώ στην πλατεία Συντάγματος τα Τάγματα Εφόδου του σοσιαλιστή Παπουτσή, ναι του παραστάτη της σημαίας του Πολυτεχνείου στις πρώτες επετείους, εξαπέλυαν βιολογικό πόλεμο κατά των αγανακτισμένων. Είμαι πολύ περίεργος να μάθω το όνομα του βουλευτή, για να δω τί ψήφισε την 12.02.2012. Αν ψήφισε ΝΑΙ, θα δεχθώ ότι ήταν τυχαίο το γεγονός ότι αποκαλύφθηκε τις ημέρες αυτές το όνομά του. Σατανική πράγματι σύμπτωση. Αν, όμως, ψήφισε ΟΧΙ, δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν τον έστειλαν στη σέντρα εξεπιτούτου που λένε οι μορφωμένοι.
               Κάθαρση δεν έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Οι καθαριστές ενεργούσαν πάντοτε ιδιοτελώς και στο τέλος αποσύρονταν για να απολαύσουν τη λεία τους. Θυμίζουν τα συνεργεία των «εκκαθαριστών» των μυστικών υπηρεσιών που πηγαίνουν στον τόπο του μακελειού για να καθαρίσουν το τοπίο και τα ίχνη των μακελάρηδων. Γι’ αυτό και μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει καθάρματα με τη βούλα. Κι’ ούτε πρόκειται να δούμε όσο υπάρχουν δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι ο δικομματισμός καλά κρατεί έστω και με συνολικό ποσοστό 20%.      
               Πάντως καθάρματα δεν είναι οι «επώνυμοι» που συλλαμβάνονται αθρόως τώρα τελευταίως για μη απόδοση ΦΠΑ εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Καθάρματα είναι όλοι εκείνοι που τους έστηναν ασπίδα προστασίας γύρω τους τόσα χρόνια, πολιτικοί τε και μη.  
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη