16 Φεβ 2012

Πριν κατηγορήσεις αστυνομικό....

του Υπαρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ. Ιωάννη Πασχαλιά
   Για άλλη μια φορά, μία από τα ίδια. Για άλλη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές, με εμάς τους ίδιους σε ρόλο κομπάρσου, αλλά και εξιλαστήριου θύματος συνάμα. Για άλλη μια φορά για ότι συνέβη, κατά τη διάρκεια των τελευταίων κινητοποιήσεων, έφταιγε η Αστυνομία και κυρίως τα «ΜΑΤ»… τα αισθήματά μας για άλλη μια φορά αηδία, πικρία, αγανάκτηση. Η κοινή γνώμη, για άλλη μια φορά...
εγκλωβισμένη, στην παγίδα μιας νοσηρής προπαγάνδας που κρατάει πάνω από 30 χρόνια και που στοχοποιεί όσους υπηρετούσαν παλιά στα ΜΑΤ και τώρα σε ΥΑΤ και ΥΜΕΤ. Οι κοινωνικοί αυτοματισμοί καλά κρατούν. 
Η διαχρονική τέχνη του «διαίρει και βασίλευε» σε όλο της το μεγαλείο, όπου η μία κοινωνική ομάδα είναι εναντίον της άλλης, αλλά και ταυτόχρονα όλοι εναντίον της Αστυνομίας. Για άλλη μια φορά οι κοινωνικές διαχωριστικές γραμμές, φαίνονται να είναι χαραγμένες για τα καλά. Για την κοινή γώμη, για όλα φταίει η Αστυνομία κι όλα αυτά την ώρα που μετράμε πάνω από 100 τραυματίες και οι Συνάδερφοι των Διμοιριών αποδεκατίστηκαν από την μανία των συμμοριών των οργανωμένων μειοψηφιών της πολιτικής βίας.  Πάντοτε, σε κάθε κοινωνία που αντιμετωπίζει μια κρίση, οι μάζες αναζητούν τον «αποδιοπομπαίο τράγο», για να κατευναστεί η κοινωνική οργή. Στη δική μας περίπτωση ο «αποδιοπομπαίος τράγος» είναι οι Αστυνομικοί και κυρίως οι Συνάδελφοι των Διμοιριών της ΥΑΤ και της ΥΜΕΤ. Το κατηγορώ της νεοελληνικής κοινής γνώμης βροντερό εναντίον μας. 
Ε λοιπόν ΟΧΙ! Κανένας Συνάδελφος σε ρόλο εξιλαστήριου θύματος! Δεν φταίει κανένας Αστυνομικός για τα αδιέξοδα της πολύπλευρης κρίσης, στην οποία μας οδήγησε η λεγόμενη «Γενιά της Μεταπολίτευσης». Αυτή η Γενιά οφείλει να απολογηθεί στη δική μας Γενιά, που την αποκαλώ «ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ», γιατί είναι χρέος μας να αναγεννήσουμε την Πατρίδα μας! Η Γενιά της Μεταπολίτευσης οφείλει να απολογηθεί για τα λάθη της, τις παραλείψεις της και κυρίως για τη νοοτροπία της, και όχι ο απλός Έλληνας Αστυνομικός.
   Όλοι όσοι ανήκετε στη Γενιά της Μεταπολίτευσης, κάνετε πρώτα την αυτοκριτική σας και μετά κατηγορείστε εμάς, τα παιδιά σας, τους 20άρηδες και 30άρηδες Αστυνομικούς. Η δική σας Γενιά είναι αυτή που στήριξε πολιτικές επιλογές και νοοτροπίες, οι οποίες ευθύνονται για τη σημερινή πολύπλευρη κρίση που βιώνουμε και που οδήγησαν τη Χώρα μας σε οικονομική, πολιτική, εθνική, πολιτισμική και θεσμική χρεοκοπία και τη βύθισαν στην ανυποληψία. Η δική σας Γενιά ανέχτηκε τον εξευτελισμό κάθε ένοιας αξιοκρατίας, για το βόλεμα μέσω του ρουσφετιού. Η δική σας Γενιά γιγάντωσε το καρκίνωμα της Μεταπολίτευσης – τους γνωστούς άγνωστους κουκουλοφόρους προβοκάτορες κάθε λαϊκής και μαζικής μορφής διεκδίκησης και ειρηνικής διαματρυρίας. 

Αυτό είναι το ΚΑΤΗΓΟΡΩ της δικής μας Γενιάς προς τη δική σας. Αυτά να σκέφτεστε την επόμενη φορά που θα κατηγορήσετε ή θα εξυβρίσετε με ελαφρά τη καρδία κάποιον Αστυνομικό 20, 25, 30 χρονών, όπως επίσης να έχετε στο μυαλό σας  και το γεγονός ότι η επόμενη πέτρα που θα πετάξετε εναντίον του, μπορεί να πετύχει το γιο σας, τον ανηψιό σας, τον εγγονό σας, το φίλο του παιδιού σας, που το μόνο «έγκλημα» του είναι ότι, την ώρα που όλα φαίνονται να καταρρέουν,  προσπαθεί ακόμα να υπερασπιστεί κάποιους θεσμούς και ιδεώδη, όπως η Πατρίδα μας και το σύμβολο της Δημοκρατίας μας, τη Βουλή των Ελλήνων, στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία.-

Υπαρχιφύλακας ΠΑΣΧΑΛΙΑΣ Ιωάννης, Μέλος του Δ.Σ. της Ε.Α.Υ.Ν.Θ. Αντ/πος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ., Ιδρυτικό Μέλος της «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ»     

ΣΧΟΛΙΟ taxalia:
Καλά μας τα γράφετε κ.Πασχαλιά, πείτε μας όμως επιτέλους, γιατί επιτέθηκαν οι συνάδελφοί σας, στα καλά καθούμενα σε διαδηλωτές που δεν βιαιοπραγούσαν, εδώ: 




Κάποιος να δώσει μια εξήγηση επιτέλους για αυτή τη σκηνή
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη