24 Φεβ 2012

Άμεση επανένωση ΔΕΘ-Helexpo ζητά το ΒΕΘ

Την ανάγκη της άμεσης επανένωσης των δύο αδερφών εταιρειών «ΔΕΘ ΑΕ» και «Helexpo AE», προκειμένου να δημιουργηθεί ένας ενιαίος φορέας με μεγαλύτερη δυναμική, ώστε να εκλείψουν δυσλειτουργίες και...
εμπόδια και να ενισχυθεί, περαιτέρω η εκθεσιακή δραστηριότητα του, επισημαίνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ). «Ο ρόλος που διαδραματίζουν η ΔΕΘ και η Helexpo, στη Βόρεια Ελλάδα και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή, είναι γνωστός και αδιαμφισβήτητος. Ωστόσο η κρίση επέτεινε την ανάγκη να γίνει η επανένωση των δύο εταιρειών, που διασπάστηκαν πριν από 13 χρόνια, προκειμένου o νέος εκθεσιακός φορέας που θα προκύψει να προχωρήσει στις νέες συνθήκες ως ένα εργαλείο προώθησης της εξωστρέφειας, που έχουν ανάγκη οι επιχειρήσεις και δη οι μικρομεσαίες» τονίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος.


«Το θετικό είναι ότι υπάρχει σύμπνοια επί της αρχής και από τις δύο εταιρείες ωστόσο το δημόσιο, ως μεγαλομέτοχος, είναι αυτό που θα πρέπει άμεσα να λάβει την τελική απόφαση. Δεν έχουμε χρόνο για αργοπορίες. Το ζήτημα της συνένωσης των δύο εταιρειών έχει μακρύ παρελθόν. Κάποια στιγμή θα πρέπει να λήξει, τόσο προς όφελος των δύο εταιρειών, όσο και των επιχειρηματιών και των παραγωγικών φορέων που τις στηρίζουν» σημειώνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ υπογραμμίζοντας ότι με την κίνηση αυτή θα υπάρξει περιστολή των δημόσιων δαπανών, βασικό ζητούμενο εν μέσω της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας που βιώνει η χώρα μας.

«Είναι γνωστό ότι και οι δύο πλευρές έχουν καταθέσει προτάσεις στο ελληνικό δημόσιο για την ενοποίηση τους. Δεν θα πρέπει να χάσουμε άλλο πολύτιμο χρόνο καθώς σταδιακά οι δύο εταιρείες απεμπολούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτουν, την ώρα μάλιστα που οι εκθεσιακοί φορείς και στη γειτονιά μας, στη ΝΑ Ευρώπη, γιγαντώνονται» σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος εκφράζοντας παράλληλα την ευχή η απόφαση για την επανένωση να ληφθεί από το μεγαλομέτοχο εντός του επόμενου διαστήματος.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη