30 Μαρ 2012

Το υπουργείο Εργασίας τα έχει εγκαταλείψει όλα στην τύχη τους

Η παρατεινόμενη εκκρεμότητα με τους καταργηθέντες Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας έχει πολλαπλές παρενέργειες. Οι παροχές Κοινωνικού χαρακτήρα των δύο Οργανισμών κινδυνεύουν. Τα αποθεματικά και η περιουσία τους βρίσκονται στον αέρα. Οι εκατοντάδες εργαζόμενοι των δυο Οργανισμών αγωνιούν για...
το εργασιακό τους μέλλον.

Το υπουργείο Εργασίας φαίνεται ότι τα έχει εγκαταλείψει όλα στην τύχη τους. Με πρόχειρες και αποσπασματικές κινήσεις, επιτείνει τη σύγχυση και σκορπίζει ανησυχία. Οι δικαιούχοι των κοινωνικών παροχών δεν γνωρίζουν αν θα συνεχίσουν να δέχονται τις υπηρεσίες αυτές. Οι εργαζόμενοι έχουν μεταφερθεί στον ΟΑΕΔ και πρακτικά δεν κάνουν τίποτα. Καθημερινά εγείρονται πολλά ζητήματα που απαιτούν λύσεις και κανείς δεν μπορεί να απαντήσει υπεύθυνα.

Το απόλυτο χάος.
Σήμερα, η υπεύθυνη διαχείριση του μεγάλου αυτού ζητήματος απαιτεί:

1. Όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν μεταφερθεί σε προσωποπαγείς θέσεις στον ΟΑΕΔ, με απόφαση της Διοίκησης του ΟΑΕΔ να διατεθούν – παραμείνουν στις θέσεις που είναι σήμερα, ώστε να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους δικαιούχους και να αντιμετωπίζουν τις εκκρεμότητες των καταργηθέντων Οργανισμών.

2. Το έργο των δύο Οργανισμών πρέπει να συνεχισθεί από νέο φορέα, ο οποίος θα χρηματοδοτείται μόνο από εισφορές εργαζομένων.

Η μορφή του νέου φορέα, τα χαρακτηριστικά του και όλες οι αναγκαίες λεπτομέρειες θα αποφασιστούν από τη νέα κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις εκλογές, μετά από διάλογο και με τους εκπροσώπους των Κοινωνικών Εταίρων.

Μέχρι τότε, ο υπουργός Εργασίας, ο διοικητής του ΟΑΕΔ και η προσωρινή διοικούσα επιτροπή να σεβαστούν την παράδοση των δύο Οργανισμών, να εξασφαλίσουν αξιοπρέπεια στη μεταχείριση των εργαζομένων, να εγγυηθούν την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που έχουν αναλάβει οι δύο Οργανισμοί, να μην σταματήσουν οι παροχές προς τους δικαιούχους εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Οτιδήποτε λιγότερο θα είναι πρόκληση.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη