10 Μαρ 2012

Χαμός στην ομάδα Μπουτάρη- προσωρινή ανακωχή!

- "Ρόμπα" οι Καπόν- Μπουτάρης που επικαλέστηλαν ψευδώς παρέμβαση Μαγκριώτη!
- Κουράκης- Αβραμόπουλος δίνουν "μία ακόμη ευκαιρία" στον Μπουτάρη...
- Ο Μπουτάρης κάλυψε πλήρως τον αντιδήμαρχο οικονομικών...
- Ρήξη στην ομάδα, λόγω απρέπειας Ζέρβα- Γούλα!

Η υπόθεση εξελίχθηκε ως εξής:

Η συζήτηση πήγε καλά μέχρι το σημείο που ο Μπουτάρης έδειξε την ενόχλησή του για το κείμενο των "21". Σε εκείνο το σημείο ο αντιδήμαρχος Ζέρβας επιτέθηκε σε όσους το υπέγραψαν λέγοντας ότι πραγματικό κίνητρο τους ήταν να αδειάσει μία θέση αντιδημάρχου για να την καταλάβει κάποιος από αυτούς! Με αυτό συμφώνησε και η Καλυψώ Γούλα!

Αλλά αυτό έφτανε για να εκραγούν οι δημοτικοί σύμβουλοι, να ανταλλαγούν απίστευτες κουβέντες, το κλίμα να ανάψει και η συνεδρίαση να διαλυθεί. Μπροστά στο χάος, ο Γιάννης Μπουτάρης την τερμάτισε συγκάλεσε την Εκτελεστική Επιτροπή στο γραφείο του.

Εκεί, Κουράκης και Αβραμόπουλος επιτέθηκαν με σφοδρότητα εναντίον του Καπόν, κατηγορώντας τον ότι προωθεί τα επιχειρηματικά του συμφέροντα σε βάρος των ευθυνών του ως αιρετός αυτοδιοικητικός άρχοντας. Ο Μπουτάρης τον κάλυψε πλήρως. Είπε ότι ο αντιδήμαρχος Οικονομικών δεν είχε καμία εμπλοκή στην προώθηση του θέματος. Εκεί τον διέψευσε ο Αβραμόπουλος, που είπε ότι έμαθε από βουλευτές πως ο Καπόν τους προσέγγισε για να υπογράψουν την τροπολογία. Κουράκης και Αβραμόπουλος για πρώτη φορά επιτέθηκαν και στον Μπουτάρη λέγοντας ότι η στάση του είναι απαράδεκτη και ενάντια στις αρχές της "Πρωτοβουλίας".

Μετά τη σύσκεψη οι δυο τους έλεγαν σε δημοτικούς συμβούλους ότι αναγκάστηκαν να κάνουν πίσω και να μη ζητήσουν την αποπομπή του Καπόν γιατί αυτό θα σήμαινε τη διάσπαση της διοίκησης.

Το ...χαριτωμένο περιστατικό

Τέλος, έγινε και ένα χαριτωμένο περιστατικό που δείχνει το... μπάχαλο και το μέγεθος κάποιων: ο Καπόν σε κάποια φάση της συζήτησης ισχυρίστηκε ότι ακόμη και ο Γιάννης Μαγκριώτης του τηλεφώνησε για να του πει ότι συμφωνεί μαζί του και πως δεν πρέπει να παραιτηθεί! Τότε ο Αβραμόπουλος το αμφισβήτησε και ανάγκασε τον Μπουτάρη να τηλεφωνήσει με ανοιχτή ακρόαση τον υφυπουργό υποδομών για να επιβεβαιώσει τη συνομιλία. Αλλά τότε ο Γιάννης Μαγκριώτης διέψευσε τους ισχυρισμούς Καπόν, κάνοντας τον ουσιαστικά "ρόμπα" στους άλλους...

Το συμπέρασμα

η "Πρωτοβουλία" αποδείχθηκε ανίκανη να αντέξει κλυδωνισμούς και εντάσεις, που είναι φυσιολογικό να προκύπτουν στην πορεία μίας Διοίκησης γιατί απλούστατα τα μέλη της δεν έχουν κοινή πολιτική και ιδεολογική συγκρότηση, ούτε αίσθηση ομαδικότητας, στοιχεία που είναι άκρως απαραίτητα για να γίνει σωστά η δουλειά...

διαβάστε επίσης:

Νέα τοποθέτηση Μπουτάρη για το "Αλλατίνι"

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη