Τα 'χώνει' ο Τζιτζικώστας για τα τρία Στρατόπεδα Συγκέντρωσης του Χρυσοχοίδη στη Θεσσαλονίκη

27 Μαρ 2012


Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την εξαγγελία του κ. Χρυσοχοΐδη να δημιουργηθούν κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία απάντησε :

«Η προχειρότητα του κ. Χρυσοχοΐδη είναι γνωστή πια σε όλους μας. Μας ανακοίνωσε τη
βούλησή του να δημιουργηθούν τρία κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να μας πει ούτε πού, ούτε πώς, ούτε πότε. Με απόλυτη προχειρότητα, βεβιασμένα και μάλιστα ελάχιστο χρόνο πριν τη λήξη της θητείας του και εν μέσω της προεκλογικής περιόδου.
Είναι αδιανόητο ένα θέμα τόσο σημαντικό και ευαίσθητο για τις τοπικές κοινωνίες, να αντιμετωπίζεται με τη λογική του ‘’αποφασίζουμε και διατάσουμε’’. Σε κάθε περίπτωση εμείς, όταν θα έχουμε το ολοκληρωμένο σχέδιο του υπουργείου, με συγκεκριμένες προτάσεις για τη χωροθέτηση των κέντρων αυτών, θα προχωρήσουμε σε διαβούλευση με τους τοπικούς δήμους και τις τοπικές κοινωνίες και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας συμπεριλαμβάνοντας την άποψη των τοπικών μας κοινωνιών.
Η εκάστοτε κυβέρνηση θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία δεν είναι χώρος εναπόθεσης των προβλημάτων τους και αν θέλουν να φέρουν τρία κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών στην περιοχή μας, ας φροντίσουν να ολοκληρώσουν παράλληλα και τρία μεγάλα αναπτυξιακά έργα που έχουμε ανάγκη».
Share
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη