14 Μαρ 2012

Το "Συντριβάνι" στο διαδίκτυο

Το αρχαιολογικό ντοκιμαντέρ «Συντριβάνι, ο ήχος του νερού» διάρκειας 9’.30’’, σε σκηνοθεσία Ελένης Στούμπου-Κατσαμούρη, παραγωγής του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Μακεδονικών και Θρακικών Σπουδών 2010-11, που αφορά την ιστορία του Συντριβανιού της Θεσσαλονίκης, επιλέχθηκε και προβάλλεται στο επεισόδιο Ιανουαρίου 2012 του ..
διαδικτυακού προγράμματος The Archaeology Channel Video
News (http://www.archaeologychannel.org/VideoNews.html). Το πρόγραμμα αυτό είναι ημίωρης διάρκειας και παρουσιάζει αρχαιολογικά νέα απ’ όλο τον κόσμο. Πρόκειται για μια σημαντική προβολή του έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και της πόλης της Θεσσαλονίκης, καθώς τα επεισόδιά του Video News παραμένουν διαρκώς στο διαδίκτυο και μεταδίδονται παράλληλα από μεγάλο αριθμό καλωδιακών τηλεοπτικών
σταθμών, αγγίζοντας έτσι ένα ευρύτατο κοινό με αρχαιολογικά ενδιαφέροντα. Η ταινία αποτελεί το ένα από τα δύο θέματα του επεισοδίου, ενώ στην παρουσίασή του, ο διευθυντής του Αrchaeology Channel, Dr. Rick Pettigrew, κάνει εκτεταμένη αναφορά στην επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. 
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη