21 Μαρ 2012

Απάντηση της περιφέρειας για τα πορτοκάλια σε έκθεση τουρισμού

Κόντρα μεταξύ της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας έχει ξεσπάσει, μετά την πρωτοβουλία της Περιφέρειας να μοιράσει πορτοκάλια σε διεθνή τουριστική έκθεση (εδώ η είδηση). Ο Πρόεδρος των ξενοδόχων, μίλησε για "ρεζιλίκια" και "επαρχιώτικη νοοτροπία". 
Σήμερα η περιφέρεια έδωσε τη δική της απάντηση:


Αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κ. Αριστοτέλη Θωμόπουλου, από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής: 
 «Από την πρώτη ημέρα που η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανέλαβε τα καθήκοντά της, έθεσε ως απόλυτη προτεραιότητα την ισότιμη και ισόρροπη ανάπτυξη του τουρισμού σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, έχοντας ως δεδομένο πως η ενθάρρυνση του τουριστικού ρεύματος αποτελεί μονόδρομο για την τόνωση της τοπικής οικονομίας. Αυτό πράξαμε και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε, με συνείδηση, επιμονή και προπάντων, ανιδιοτέλεια, μέχρι να πετύχουμε το σκοπούμενο, να βάλουμε την Κεντρική Μακεδονία στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. 

 Παρά τα εγγενή προβλήματα που έχει προκαλέσει η διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» και η οποία μας έχει καταδικάσει στην απόλυτη ένδεια (θυμίζουμε πως εδώ και τέσσερα χρόνια δεν έχουμε πάρει ούτε ευρώ για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος), αλλά και την προκλητική αδιαφορία του ΕΟΤ για την τουριστική προβολή της Μακεδονίας και της Θράκης στο σύνολό τους, δεν πρόκειται να καταθέσουμε τα όπλα. Εμάς δεν μας τρομάζει η γραφειοκρατία. 

 Η διοίκηση το απέδειξε επί 8 χρόνια και από το τιμόνι της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, όταν κερδίσαμε τα εύσημα όλων των εμπλεκομένων φορέων για τις προσπάθειές μας. Θυμίζουμε μόνο ενδεικτικά την έκδοση σειράς τουριστικών εντύπων, τη φιλοξενία δημοσιογράφων από χώρες της Ευρώπης, την προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού, την οργάνωση εκδηλώσεων υποδοχής τουριστών κρουαζιέρας, κ.α. 

Αυτό, όμως, που μας προβληματίζει είναι οι αναίτιες επιθέσεις, την ώρα μάλιστα που εμείς έχουμε επιλέξει το δρόμο της συνεργασίας και της συμπόρευσης στον κοινό στόχο όλων μας. Και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ευχαριστεί τόσο τον κ. Θωμόπουλο όσο και τους υπολοίπους ξενοδόχους για τη γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία που ξεκίνησε η –τότε- Νομαρχία Θεσσαλονίκης και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Ασφαλώς ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του. Εμείς, όμως, έχουμε υποχρέωση απέναντι στους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν, να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με συνέχεια, συνέπεια και μεθοδικότητα, ώστε να αξιοποιήσουμε όλα τα στρατηγικά και συγκριτικά πλεονεκτήματα του ευλογημένου αυτού τόπου, μηδέ των τοπικών προϊόντων μας εξαιρουμένων. 

 Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν πρόκειται να αφήσει καμιά ευκαιρία να πάει χαμένη και θα συμμετάσχει, όπως και άλλοι φορείς, σε εκθέσεις αγροτικών προϊόντων, ώστε να προβάλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το «καλάθι» των προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας. Στα άμεσα σχέδιά μας προβλέπεται ακόμη η ίδρυση γραφείου τουριστικής προβολής στη Γερμανία, ώστε να εκμεταλλευτούμε το τουριστικό ενδιαφέρον των Γερμανών για τον τόπο μας, με πλάνο και στρατηγική. 

 Ελπίζουμε πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα αποκτήσει τα κονδύλια και τους πόρους που θα της επιτρέψουν να συνεισφέρει ενεργά στο έργο όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, με γνώμονα πάντα το συμφέρον του τόπου. Εμείς ενώνουμε και δεν διχάζουμε. Καλό, όμως, θα ήταν να αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες του για την πορεία του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη και ευρύτερα στην Κεντρική Μακεδονία τα τελευταία χρόνια. Γιατί η κριτική είναι πάντα εύκολη, δύσκολα είναι τα έργα…».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη