14 Μαρ 2012

Για τον σύλλογο «Φίλων Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών»

Υπάρχει ένας σύλλογος «Φίλων Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών» που εδώ και καιρό προσπαθώ να καταλάβω το λόγο ύπαρξης του. Δεν θα με απασχολούσε ιδιαίτερα το θέμα αν απλά ήταν μια παρέα..
ανθρώπων που απλά έκαναν το χόμπι τους. Εδώ όμως υπάρχει κάτι διαφορετικό. Έκπληξη μου προκαλεί που υπάρχει ένας σύλλογος που αποτελείται από μέλη που κανείς δεν ξέρει, εκτός από κάποιον που προβάλλεται σαν πρόεδρος. Πρόεδρος όμως σε τι; Ηθελημένα ή από λάθος, δεν είναι λίγοι αυτή που θεωρούν ότι ο πρόεδρος του συλλόγου είναι και πρόεδρος της βιβλιοθήκης.
Φυσικά δεν θέλω να πιστέψω ότι αυτό γίνεται εσκεμμένα και με κάποιο άλλο σκοπό, αλλά σίγουρα υπάρχει αυτή η σύγχυση. Από την άλλη σαν μέλος της βιβλιοθήκης και σαν κάτοικος των Σερρών, βλέπω τις ελλείψεις που έχει η βιβλιοθήκη. Φυσικό θα μου πείτε σε εποχές κρίσης. Εδώ όμως είναι που είναι και το παράξενο. 
Ενώ σε όλα υπάρχουν περικοπές, ο σύλλογος «Φίλων Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών» οργανώνει αφειδώς εκδηλώσεις που μάλλον πληρώνουμε όλοι εμείς. Κάθε Δευτέρα για παράδειγμα υπάρχει και κάτι που πάντα γίνεται σε αίθουσα της βιβλιοθήκης. Έχω λοιπόν απορία για το ποιος πληρώνει το χώρο, ποιος πληρώνει για το ρεύμα, την καθαριότητα και τα λοιπά έξοδα. Και άντε να υπήρχε συμμετοχή και ενδιαφέρον από τον κόσμο, να πω χαλάλι. Αλλά εδώ μιλάμε για εκδηλώσεις που μαζεύονται στην κυριολεξία τρεις και ο κούκος. Αν συνεχιστεί αυτό σκέφτομαι να πάω και εγώ στην βιβλιοθήκη και να ζητήσω την αίθουσα εκδηλώσεως για να κάνω τα γενέθλια μου.

ΣΤ .ΖΑΜΠΗΣ-ΣΕΡΡΕΣ

Σχόλιο taxalia: Δεν γνωρίζουμε αν και τι ισχύει από αυτά που καταγγέλει επωνύμως ο αναγνώστης. Είμαστε στη διάθεση του συλλόγου, για διευκρινίσεις και απάντηση.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη