15 Μαρ 2012

H μετακόμιση

Της Κατερίνας Νικολάου

Τα μπογαλάκια του ετοιμάζει ο Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος από το Υπουργείο στην Ιπποκράτους. Αφού με τεράστια επιτυχία αναδείχθηκε ο χειρότερος Υπουργός Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έφερε έναν ήδη καθημαγμένο λαό στα όρια της...
υστερίας με το χαράτσι και κόντεψε να δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο μέσα στην ίδια την Ευρωπαϊκή ένωση –κι όλα αυτά μόλις σε εννέα μήνες που είναι Υπουργός Οικονομικών- θα ζητήσει την ψήφο των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ για να ηγηθεί του κόμματος στις επόμενες εθνικές εκλογές. Βέβαια είναι ο μοναδικός υποψήφιος, αλλά τέτοιες δημοκρατικές διαδικασίες δεν είναι καινούριες για το ΠΑΣΟΚ.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει την εντύπωση πως ο κόσμος ξεχνά εύκολα και δεν έχει άδικο. Θα ξεχάσει ο κόσμος πως ο Ευ. Βενιζέλος κατείχε πάντα θέσεις κλειδιά, από το 1993 που πρωτοεξελέγη βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης , σε όλες αυτές τις κυβερνήσεις που οδήγησαν τη χώρα σε αυτή τη κατάσταση. Θα ξεχάσει ο Έλληνας τις αντιφάσεις στις οποίες έπεσε όλα αυτά τα χρόνια ο κύριος Βενιζέλος, όπως η επιχειρηματολογία του τον Ιούνιο του 2011 κατά του χαρατσιού, αλλά και τη διγλωσσία του, αφού άλλα λέει εντός και άλλα εκτός, όπως για παράδειγμα τη στάση του απέναντι στους ομολογιούχους-φυσικά πρόσωπα.
Κατά τη λήξη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που τον ανέδειξε μοναδικό υποψήφιο για την προεδρεία του κινήματος, ο Ευ. Βενιζέλος δήλωσε: «να δείξουμε ότι (…)μπορούμε να σηκώσουμε και θα σηκώσουμε ξανά το βάρος της ανανέωσης, της αναγέννησης και της προοπτικής του τόπου». Μόνο που δυστυχώς κανένας δήμιος δεν έκανε ποτέ CPR στο θύμα του.
Την ίδια ώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος ετοιμάζει τις βαλίτσες του, δύο Έλληνες, ένας στην Κρήτη κι ένας στα Τρίκαλα, έβαλαν τέρμα στη ζωή τους μην αντέχοντας τα οικονομικά προβλήματα και την ανεργία.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη