6 Μαρ 2012

WikiLeaks: Δίνουν δύο χρόνια ζωής στον Ερντογάν

Πολύ σοβαρή φέρεται να χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του Τούρκου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με έναν εκ των χειρουργών του να εκτιμά ότι του απομένουν δύο χρόνια ζωής, όπως αποκαλύπτει πηγή της Stratfor και δημοσιεύει η εφημερίδα «Τα Νέα» σε συνεργασία με το WikiLeaks. Οπως αναφέρουν τα «Νέα» (ρεπορτάζ: Χάρης Καρανίκας), μία ημέρα προτού σταλεί το μήνυμα από την χειρίστρια του εν λόγω πληροφοριοδότη, ο τουρκικός Τύπος διατεινόταν ότι ο Ερντογάν... δεν πάσχει από καρκίνο και ότι είναι καλά στην υγεία του μετά την χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2011 για την αφαίρεση πολυπόδων.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Ερντογάν είχε παραχωρήσει συνέντευξη σε τουρικό κανάλι, στην οποία διέψευδε ότι έχει καρκίνο, ενώ μετά και την δεύτερη χειρουργική επέμβασή του τον Φεβουάριο, τα δημοσιεύματα δεν μιλούσαν για σοβαρό πρόβλημα.

Ως πληροφοριοδότης της Stratfor εμφανίζεται ένας σύμβουλος του Ερντογάν ο οποίος επικαλείται τις μαρτυρίες των γιατρών του πρωθυπουργού οι οποίοι τον εγχείρησαν στις 26 Νοεμβρίου του 2011.

Η υπεύθυνη της «σκιώδους CIA», όπως χαρακτηρίζεται η Stratfor, για τουρκικά θέματα έγραφε στις 10 Δεκεμβρίου 2011, ότι «επικεφαλής χειρουργός στην πρόσφατη εγχείριση του Ερντογάν ήταν ένας παλιός συμμαθητής του συνεταίρου του πληροφοριοδότη. Είπε ότι ο Ερντογάν έχει καρκίνο του παχέος εντέρου, αλλά δεν έχουν δει τα αποτελέσματα της βιοψίας, προκειμένου να καταλάβουν αν υπάρχουν μεταστάσεις. Στην επέμβαση αφαίρεσαν 15-20 πόντους από το έντερο του Ερντογάν. Είναι μια σοβαρή εγχείρηση».

Σύμφωνα με τον Τούρκο πληροφοριοδότη, οι γιατροί δίνουν «δύο χρόνια ακόμα ζωή στον Ερντογάν» καθώς φέρονται να γνωρίζουν τα αποτελέσματα του γενικότερου ελέγχου και της βιοψίας που έγιναν στον πρόεδρο της Τουρκικής κυβέρνησης.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη