6 Απρ 2012

ΟΧΙ στην ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ - μια άλλη ΑΠΟΨΗ !

του Δρ. Βλάση  Γωγούση

Οσα  θ`ακολουθήσουν στο παρόν άρθρο,  έχουν να κάνουν με την απόφαση  του προχθεσινού αυτόχειρα  της Πλατείας Συντάγματος  ΔΗΜΗΤΡΗ  ΧΡΙΣΤΟΥΛΑ  αλλά και με την δική μου, την προσωπική απόφαση  , να ΜΗΝ αυτοκτονήσω δηλαδή, όταν κάποτε βρέθηκα σε  ακραία... απόγνωση !
Αυτός άλλωστε είναι και ο τίτλος του προσφάτως εκδοθέντος βιβλίου μου « ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΣ ;»

Πριν, όμως , από την παράθεση των απόψεών μου, θέλω να επισημάνω , πως η κατευθυνομένη δημοσιογραφία των καναλιών και των εφημερίδων , σύσσωμη  και  ευθυγραμμισμένη, μιλούσε για έναν « 77χρονο  γέροντα, συνταξιούχο », ενός ….ανώνυμου  δηλαδή αυτόχειρα , σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει  το  συγκλονιστικό γεγονός !.

Χωρίς να θέλω να προσβάλω την μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΥΛΑ , πιστεύω ότι, ο χαμός του - πέρα από το ότι συνεκλόνισε το πανελλήνιο προκαλώντας εκδηλώσεις αγανάκτησης και λατρείας - έχει και τα αρνητικά του παρεπόμενα :
1)  Δεν υπάρχει υπέρτερο αγαθό από την ΖΩΗ .                                                        
Αυτό το Θείο δώρο δεν έχει κανένας το δικαίωμα να το αφαιρέσει ,πλην του δημιουργού ! .

2)  Η ύπαρξη μας , προστατεύεται  από το ακαταμάχητο  ένστικτο της αυτοσυντηρήσεως , ενός ενστίκτου που κατισχύει όλων των άλλων, ενός ενστίκτου  που επιτρέπει στις μανάδες να ζουν , να επιβιώνουν δηλαδή  και όταν ακόμη χάνουν τα παιδιά τους !
 Κάθε υπέρβαση ,συνεπώς, αυτού του ενστίκτου θεωρείται ακραία περίπτωση. 

3) Το πένθος και η θλίψη που θα διακατέχει από δω κι` ύστερα  τη θυγατέρα και την εγγονή του, θάναι ισόβια , ενώ η αγανάκτηση  των συνελλήνων καθώς  και οι συνήθεις,  «τυπικές» δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών θα διαρκέσουν για λίγο ή θα ανακαλούνται περιστασιακά. 

4)  Στην επιστήμη της ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ διδάσκεται  πως : « όταν επισυμβαίνει μιά εντυπωσιακή αυτοκτονία , βρίσκει κατά κανόνα μιμητές » .
Έτσι , μετά την  πασίγνωστη αυτοκτονία του Μιμίκου και της  Μαίρης  ( με πτώση από την Ακρόπολη ), πολλά ζευγάρια αυτοκτόνησαν με παρόμοιο τρόπο !

5)  Χθες, εξ αιτίας του θλιβερού γεγονότος, οργανώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρόμενων με την  συνεπακόλουθη  αναρχική  δράση των «αγνώστων»  αλητών - κουκουλοφόρων-  ! 
Τρέμω στη σκέψη μιας ογκωδέστερης σύναξης  συνοδευομένης  από εκτεταμένα επεισόδια τύπου  «ΑΛΕΞΗ  ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ »

6) Ενας άνθρωπος υψηλού μορφωτικού επιπέδου –σαν τον ΧΡΙΣΤΟΥΛΑ, ένας άνθρωπος γεμάτος ευαισθησίες και έντονα δραστηριοποιημένος, φεύγει από τη ζωή βάζοντας τελεία και παύλα στις ευκαιρίες για αγώνες που θα έκανε αν δεν αυτοκτονούσε..
 ( Ναι , μην γελάτε , εγώ είμαι ήδη 83 και αν χρειασθεί μπορώ να φέρω τα πάνω –κάτω θυσιάζοντας όμως όχι τη  δική μου ζωή αλλά την ζωή μερικών άλλων «σωτήρων»  στέλνοντας τους στους…  ουρανούς ! ).  

 7)  Ένα παρόμοιο  ηχηρό μήνυμα ,  Δημήτρη , θα ήταν προτιμότερο απ` την αυτοκτονία σου , , ενώ συγχρόνως θάστελνες  μια καταλυτική προειδοποίηση προς την υπόλοιπη  εγχώρια συμμορία των  Daltons ! Να είναι αιώνια η θύμηση σου.

Δρ Βλάσης Γωγούσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη