Ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι κατακεύασμα του ΠΑΣΟΚ

6 Απρ 2012

Κάτι τέτοιο υπαινίσεται ο Νίκος Μπογιόπουλος, στο πολύ ενδιαφέρον άρθρο του στο σημερινό Ριζοσπάστη.
Με τη μορφή ερωταπαντήσεων, ο ικανότατος δημοιογράφος-σύμβολο του ΚΚΕ, αναλύει τα οιδοιπόδεια συμπλέγματα ΠΑΟΚ-ΛΑΟΣ. Δείτε τι γράφει:

 1Ερώτηση: «Υπάρχει φλερτ με τον ΛΑ.Ο.Σ.;».
Απάντηση: «... το γεγονός ότι οποιοδήποτε κοινοβουλευτικό κόμμα, ακόμη και ο ΛΑ.Ο.Σ., αντιλαμβάνεται ορισμένες πτυχές της πραγματικότητας και αποφασίζει να στηρίξει έστω και λίγες από τις μεγάλες προσπάθειες που γίνονται για να γυρίσει η χώρα σελίδα είναι θετικό για τη χώρα και τους πολίτες».
(Γιώργος Παπανδρέου, συνέντευξη στο «Βήμα», 13/4/2010).
*
«Θα συνεχίσουμε να δείχνουμε μια φιλική διάθεση (σ.σ.: προς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ) για την επίλυση του εθνικού θέματος».
(Γιώργος Καρατζαφέρης, απευθυνόμενος από το βήμα της Βουλής στον πρωθυπουργό, 14/4/2010).
***
2) Ποιο κόμμα είναι αυτό που στις νομαρχιακές εκλογές του 2006 είχε συνάψει κρυφή εκλογική συμφωνία με τον ΛΑ.Ο.Σ., στην Κέρκυρα, την οποία διά των τοπικών στελεχών φρόντισε να επικυρώσει, υπογράφοντας ακόμα και γραπτό κείμενο με τίτλο «Πρωτόκολλο Τοπικής Συνεργασίας»;
Μα φυσικά το ΠΑΣΟΚ!
*
Ποιο κόμμα στις δημοτικές εκλογές του ίδιου χρόνου συνεργάστηκε με τον ΛΑ.Ο.Σ. σε Καρπενήσι, Γρεβενά, Καλλιθέα, Κερατσίνι, Βύρωνα κ.ά;
Μα φυσικά το ΠΑΣΟΚ!
***
3) Οποιος διαθέτει γερό στομάχι και μπορεί να αντέξει το αηδιαστικό περιεχόμενο του αλληλογλειψίματος στο πλαίσιο των σχέσεων του ΠΑΣΟΚ με την ακροδεξιά, δεν έχει παρά να ανατρέξει στην επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής (Πρακτικά ΙΓ' ΠΕΡΙΟΔΟΥ). Εδώ περιοριζόμαστε σε ένα μικρό απόσπασμα της στιχομυθίας μεταξύ Λοβέρδου και του (τότε ήταν ακόμα υπασπιστής του Καρατζαφέρη) Α. Γεωργιάδη:
*
Γεωργιάδης: «Κύριε υπουργέ, δεν είχα ποτέ αμφιβολία για τη ρητορική σας δεινότητα. Είμαι βέβαιος ότι εάν ήμουν μαθητής σας στα πανεπιστημιακά έδρανα, θα ευχαριστιόμουν πάρα πολύ να σας ακούω να διδάσκετε».
Λοβέρδος:«Ανταποδίδω (τα καλά σας λόγια) σε ό,τι αφορά την κοινοβουλευτική σας παρουσία, η οποία είναι πάρα πολύ έντονη και πολύ χαρακτηριστική. Δεν μιλάτε με κλισέ. Δεν μιλάτε με προκατειλημμένες και προκατασκευασμένες απόψεις».
***
4) Ποια είναι η άποψη του ΠΑΣΟΚ για την ακροδεξιά; Μήπως, τελικά, η ακροδεξιά μπορεί να είναι και «χρήσιμη»(!); Απολαύστε την απάντηση διά στόματος του δηλωμένου εσωκομματικού ψηφοφόρου του Βενιζέλου, του Μίμη Ανδρουλάκη, όταν ρωτήθηκε για τη συμμετοχή του Βορίδη και των υπολοίπων του ΛΑ.Ο.Σ. στην κυβέρνηση Παπαδήμου (24/11/2011, ρ/σ «Βήμα Fm»):
*
«Η αντιστροφή των πραγμάτων! Η ένταξη της άλλοτε άκρας Δεξιάς στο δημοκρατικό και συνταγματικό τόξο. Ετσι είναι. Είναι μια πρόοδος. Γιατί είστε υποκριτές; Ο Καρατζαφέρης εξημέρωσε δυνάμεις και της ακροδεξιάς. Τις έβαλε στο σύστημα, τις έκανε χρήσιμες... ».
***
5) Ποια η επί προσωπικού, αλλά και η πολιτική άποψη του άλλου αντιπροέδρου, του Πάγκαλου, για τον ΛΑ.Ο.Σ; Αντιγράφουμε από το περιοδικό «Schooligans» ένα μικρό απόσπασμα από τη συνέντευξη του Πάγκαλου (16/5/2009):
-- Ο Καρατζαφέρης (πώς σας φαίνεται;)
Πάγκαλος: «Ο Γιώργος ο Καρατζαφέρης είναι παλιός μου γνωστός. Ξέρω πολύ καλά και τον αδερφό του και την οικογένεια όλη».
-- Φίλος εννοείτε;
Πάγκαλος: «Ναι, είμαστε φίλοι».
-- Και ποια είναι η γνώμη σας;
Πάγκαλος: «Είναι αυτό που λέμε γνήσιος».
-- Ρατσιστής είναι;
Πάγκαλος: «Ο ίδιος, όχι, δε νομίζω. Αλλά βλέπει ότι περνάει αυτό το πράγμα δυστυχώς στην Ελλάδα και το δουλεύει. Σημασία έχει πάντως ότι κατάφερε να δημιουργήσει στην ακροδεξιά ένα αποκρυστάλλωμα της τάξης του 5%. Είναι επιτυχία του αυτό».
-- Τον θεωρείτε πιο ακραίο από το ΚΚΕ;
Πάγκαλος: «Δεν μπορώ να συγκρίνω. Θεωρώ το ΛΑ.Ο.Σ πιο ζωντανό από το ΚΚΕ (...)».
*
Ενα μήνα αργότερα, ο Καρατζαφέρης ερωτηθείς για τον Πάγκαλο, ανταπέδωσε:
«Μακάρι να είχαμε 20 Πάγκαλους», δήλωσε...
***
6) Και κάτι ακόμα:
Στις 18/3/2010, εξερχόμενος του υπουργείου Αμυνας και ερωτηθείς για τον τότε υπουργό, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Καρατζαφέρης, περιχαρής δηλώνει:
«Είναι πλεονέκτημα σε καίρια πόστα να έχουμε ευφυείς ανθρώπους»...

Share
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη