16 Απρ 2012

Το απροσμάχητον γελοίον του κράτους

Ο  κατηγορούμενος Άκης Τσοχατζόπουλος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά τη σημερινή [Δευτέρα του Πάσχα] πολύωρη απολογία του, αλλά δεν κατέστη δυνατή η μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, επειδή σήμερα είναι ημέρα αργίας και δεν υπάρχουν αρμόδιοι των φυλακών για την υποδοχή του. Έτσι, θα φιλοξενηθεί και σήμερα στα ...
κρατητήρια ανηλίκων της ΓΑΔΑ μέχρι αύριο, οπότε θα επαναλειτουργήσουν οι υπηρεσίες των φυλακών για να τον υποδεχθούν.
Τί φοβερή είδηση. Ακόμη πιο φοβερή η άνεση, με την οποίαν εξηγούνται οι λόγοι που δεν είναι δυνατή  η παράδοση του προφυλακιστέου στον Κορυδαλλό. Σαν να είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα του κόσμου.  
Εγώ ο παράξενος ερωτώ: ο/η γραμματεύς του ειδικού ανακριτή και του εισαγγελέα δεν είχαν σήμερα αργία; Οι αστυνομικοί που τον συνόδευαν από και προς τη ΓΑΔΑ δεν είχαν αργία; 
Ο ειδικός ανακριτής και ο εισαγγελέας δεν είχαν αργία;
Τους δικηγόρους τού Άκη, αλλά και τους συνεργάτες και βοηθούς τους, δεν τους σεβάσθηκαν οι αθεόφοβοι, αλλά τους έβαλαν να εργάζονται τέτοιες ημέρες αργίας; Μάλλον όχι, αφού  αυτοί ανήκουν στον Ιδιωτικό Τομέα, ο οποίος, ούτως ή άλλως, δεν μπορεί να χαίρει προνομίων αργιών για λόγους αύξησης της ανταγωνιστικότητας.
Πάντως, με αφορμή την αδυναμία μετάβασης του Τσοχατζόπουλου στον Κορυδαλλό λόγω αργίας, επείσθην ότι ο λόγος που δεν κατέστη δυνατή η  έλευση  Πούτιν στο ΄Αγιον Όρος τη Μεγάλη Εβδομάδα ήταν πράγματι η αργία των δημοσίων υπηρεσιών.
Κατά τα λοιπά ακούω τα κυβερνώντα κνώδαλα να μιλάνε για ανά-πτυξη, ανά-καμψη, ανα-μόρφωση, ανα-διάταξη και μου έρχεται ανα-γούλα.
Ελπίζω την 06.05.2012 να έχουμε ανά-φλεξη στο πολιτικό σκηνικό και ανά-παυλα για όσους μας εξευτέλισαν οποτεδήποτε, προεχόντως δε από την επάρατο 04.10.2009 και μετά. Τους θέλω ανά-σκελα.
Σωτήριος Καλαμίτσης 

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη