28 Απρ 2012

Ανάγκη η αναβάθμιση των κοινωνικών παροχών

Του Δημήτρη Πανοζάχου
Υποψήφιου Βουλευτή ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης

Αναβάθμιση των παρεχόμενων κρατικών υπηρεσιών σε παιδεία και υγεία μπορεί να συμβάλει στην αποκατάσταση της απώλειας των εισοδημάτων μας

Η προεκλογική περίοδος που διανύουμε έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Η οικονομική κρίση και η υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου μας αποτελούν τα κυριότερα. Η συζήτηση περιστρέφεται συνεχώς και λογικά γύρω από τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Δεν έγινε όμως μέχρι σήμερα καμία ουσιαστική συζήτηση για τις κοινωνικές παροχές. Για όλα όσα σε ένα κράτος δικαίου και πρόνοιας οφείλει να παρέχει χωρίς καμία επιβάρυνση αλλά και στο μέγιστο βαθμό ποιοτικής προσφοράς σε κάθε πολίτη.

Είναι γνωστό ότι είμαστε η χώρα του ευρώ, που οι πολίτες δαπανούν τα περισσότερα χρήματα στην ιδιωτική εκπαίδευση και στο ιδιωτικό σύστημα υγείας. Μια αναβάθμιση των παρεχόμενων κρατικών υπηρεσιών σ’ αυτούς τους τομείς, μπορεί να αποτελέσει ένα πραγματικό αντιστάθμισμα στη συνεχή πτώση του βιοτικού μας επιπέδου. Αν επιτύχουμε να έχουμε το επιθυμητό επίπεδο παιδείας και υγείας ξοδεύοντας λιγότερα, τότε πραγματικά μπορούμε να αντικαταστήσουμε μέρος της απώλειας των εισοδημάτων μας.
Αποτελεί λοιπόν επιτακτική ανάγκη να διατυπώσουν τα κόμματα, που επιδιώκουν να ηγηθούν της χώρας, τις απόψεις τους για τη δημόσια υγεία και παιδεία.
Η ΝΔ προτάσσει ανάμεσα στα άλλα και τη συζήτηση για τις παροχές του κράτους σ’ αυτά τα δύο σημαντικά θέματα.
Μπορεί στις δύσκολες οικονομικές στιγμές που βιώνουμε στη χώρα μας να αποτελεί ουτοπία η δέσμευση για βελτίωση των μισθών, αλλά η έμμεση ενίσχυση του οικογενειακού εισοδήματος με την αύξηση της απόδοσης των δημοσίων δαπανών στα θέματα υγείας και παιδείας, πρέπει να είναι πρωταρχικός στόχος σήμερα, που το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων έχει περιοριστεί.
Φαινόμενα όπως η μη έγκαιρη χορήγηση βιβλίων στους μαθητές ή η έλλειψη βασικού υγειονομικού υλικού στα νοσοκομεία σπρώχνει το βιοτικό επίπεδο μας ακόμη χαμηλότερα. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν τα κατάφερε ούτε σ’ αυτά. Σε τέτοια ζητήματα που δεν χρειάζονται επιπλέον χρήματα κρίθηκε η συλλογική κυβερνητική ανικανότητα του ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύοντας ότι δεν μπορούν να προσφέρουν στον ελληνικό λαό ούτε τα βασικά που θα έπρεπε να θεωρούνται δεδομένα.
Ορθότατα ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ επιλέγουν να δουλέψουν για τη δημόσια υγεία και παιδεία. Μπορούμε με τα ίδια χρήματα να βελτιώσουμε την αποδοτικότητα και να υπάρξει έμμεση υποστήριξη του οικογενειακού εισοδήματος.
Αλήθεια χωρίς την υγεία του λαού και τη μόρφωση της νέας γενιάς μπορεί να έχει «αύριο η πατρίδα;» Η ΝΔ πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει για αυτό και δείχνει καθημερινά τον διαφορετικό δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη