2 Απρ 2012

Δεν βαριούνται να παραμυθιάζουν τον κόσμο οι πολιτικοί !

του Φώτη Μακρίδη

Πρέζα κανονική το ψέμμα και το παραμύθι για τους πολιτικούς. Ένα μήνα πριν τις εκλογές, θυμήθηκαν ότι οι "στερούμενοι δικαιολογητικών παραμονής μετανάστες", ξαναέγιναν "λαθρομετανάστες", το "καμμία ζωή δεν είναι λαθραία" ξεχάστηκε, τώρα ανακάλυψαν δεξιοί, κεντρώοι, αριστεροί και ..
σοσιαλιστές ότι οι μετανάστες είναι αρρωστιάρηδες και "φορείς μεταδοτικών νοσημάτων" και τώρα ανακάλυψαν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να απορροφήσει εκατομμύρια "ξένων".
Όλα αυτά, επειδή ο κόσμος βαρέθηκε τις ιδεοληψίες και τις θεωρητικές προσεγγίσεις και θέλει πρακτικές λύσεις στην καθημερινότητά του. Να μπορεί να κυκλοφορεί στην Αθήνα δηλαδή, χωρίς να κρύβει την αλυσίδα στο λαιμό και χωρίς να βγάζει τη βέρα. Λύσεις που δίνει η ακροδεξιά Χρυσή Αυγή, η οποία σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ξεπερνά το 30% σε ορισμένες γειτονιές της Αθήνας και υποκαθιστά το κράτος.
Το κράτος που ήταν απηνής διώκτης των "ακροδεξιών" όταν δεν είχαν λαϊκό έρεισμα. Τώρα που ο κόσμος φωνάζει "κάτω τα χέρια από τη Χρυσή Αυγή ρεμάλια", δυσκολεύουν τα πράγματα για τους φαφλατάδες.
Έτσι ξεκίνησαν τις παραμυθοεπειχειρήσεις-σκούπα, οι οποίες δεν έχουν κανένα πρακτικό αντίκρυσμα. Για σκεφτείτε λίγο: βγάζουν ανακοινωθέντα ότι "μάζεψαν 1.500 αλλοδαπούς" (π.χ.)
Ε, και;
Τι σημαίνει αυτό, αναρωτηθήκατε;
Πού τους πήγαν; Τους απέλασαν; Τους έβαλαν σε κάποιο αεροπλάνο και τους έστειλαν στη χώρα τους; Όχι βέβαια! Ούτε ένας δεν απελάθηκε !
Τους κράτησαν προσωρινά, για μερικές ώρες κάπου, "έπεσε σύρμα" στους υπόλοιπους και εξαφανίστηκαν προσωρινά. Για μερικά εικοσιτετράωρα.
Την επόμενη βδομάδα τι θα γίνει;
Πόσο νομίζετε ότι θα κρύβονται οι άνθρωποι;
Αλλά οι πολιτικοί δεν λένε την αλήθεια ποτέ. Κι ο λαός δεν θέλει να την ακούσει. Δεν θέλει να ακούσει το πρόβλημα είναι απλά άλυτο ! Θέλει την παραμύθα, ότι "τώρα πλέον το αντιμετωπίζουμε σοβαρά". 
Δηλαδή; Πρακτικά

1.000.000 παράνομοι υπάρχουν στην Αθήνα και οι 999.000 από αυτούς δηλώνουν ότι είναι Αφγανοί και Ιρακινοί, ενώ είναι από άλλες χώρες. Άντε και τους μαζεύεις εκατό-εκατό τη μέρα, Άντε και τους μάντρωσες σε ένα στρατόπεδο. Ε και;
Πώς θα τους διώξεις από τη χώρα; Πού θα τους στείλεις ρε παπατζή πολιτικέ; Αφού δεν έχεις τα κονδύλια και κυρίως, δεν έχεις πού να τους στείλεις! 
Πρακτικά, γίνεται να βάλουμε 1.000.000 ανθρώπους σε πτήσεις για Καμπούλ; Τι νομίζετε ότι λένε οι Αφγανοί; "Ναι, αγαπημένοι μας Έλληνες, στείλτε τους σε μας, όποιοι κι αν είναι, για να καθαρίσετε εσείς";
Νομίζετε ότι οι Αφγανοί θα δεχθούν έναν έστω; Πού δεν έχει χαρτιά και δεν μπορεί να αποδείξει ότι είναι Αφγανός;

Ζητήστε από τους πολιτικούς να απαντήσουν στο ερώτημα: "και πού ακριβώς θα τους ξεφορτώσετε;" και θα καταλάβετε πόσο παπατζήδες είναι και πόσο προεκλογικό, φτηνό τέχνασμα είναι οι επιχειρήσεις-σκούπα.

Φώτης Μακρίδης/taxalia
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη