9 Μαΐ 2012

Τζιτζικώστας: «Τιμούμε τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, καταδικάζουμε κάθε είδους φασισμό»

Ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Απόστολου Τζιτζικώστα στην εκδήλωση για τον εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού- «Τιμούμε τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, καταδικάζουμε κάθε είδους φασισμό»


Πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες περιλάμβαναν δοξολογία από τον Παναγιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολου Τζιτζικώστα και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού.
Κατά την ομιλία του, ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στις αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύει η Εθνική Αντίσταση για την Ελλάδα, όπως επίσης και στην ανάγκη να απομονωθούν και να αντιμετωπιστούν φαινόμενα που καλλιεργούν την επανεμφάνιση του φασισμού και του νεοναζισμού στη σημερινή εποχή.
Μεταξύ άλλων ανέφερε :
«Η σημερινή μέρα είναι μέρα μνήμης και αντίστασης. Μνήμης για αυτούς που αγωνίστηκαν για τη δική μας ελευθερία και αντίστασης απέναντι στον καθένα που θέλει να μας κάνει να ξεχάσουμε. Η Εθνική Αντίσταση ήταν η υπέρτατη πράξη ευθύνης απέναντι στο φασισμό. Σήμερα είναι ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη αντίστασης ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού, κάθε μορφή λήθης και παθητικής αποδοχής γιατί γνωρίζουμε και βιώσαμε τις τραγικές επιπτώσεις.
Σήμερα δυστυχώς, στην Ευρώπη, στην Ολλανδία, στην Αυστρία, στη Γαλλία όπου μόλις πρόσφατα η Λεπέν και το Εθνικό Μέτωπο απέσπασαν το 20% των ψηφοφόρων, αλλά και στην Ελλάδα, παρατηρούνται και καταγράφονται τάσεις μετακίνησης προς τα άκρα. Ειδικά στη χώρα μας, η οποία διαθέτει μια από τις πιο ένδοξες ιστορικές αναφορές Εθνικής Αντίστασης, η είσοδος της Χρυσής Αυγής, μιας ακραίας οργάνωσης που εμφορείται από ναζιστικές ιδέες, υιοθετεί φασιστικές συμπεριφορές και χιτλερικούς χαιρετισμούς προκαλεί έντονο προβληματισμό.
Η εξέλιξη αυτή είναι βεβαίως απόρροια της κρίσης. Ο ελληνικός λαός, σε ολόκληρη την πορεία του, με τους αγώνες και τη στάση του, με τρανταχτό και ξεχωριστό παράδειγμα την Εθνική Αντίσταση, έδειξε στην πράξη ότι εμφορείται και πιστεύει βαθιά στις αρχές της δημοκρατίας, της ισότητας, του ανθρωπισμού. Οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές, δε σαγηνεύονται από ολοκληρωτισμούς, δεν αποδέχονται και δεν ανέχονται τον φασισμό.
Η Εθνική Αντίσταση γέννησε το όραμα για μια Ελλάδα ελεύθερη, χωρίς εξαρτήσεις, με ισοτιμία ανάμεσα στους πολίτες της και κοινωνική δικαιοσύνη. Όραμα, το οποίο είναι και σήμερα επίκαιρο, για μια Ελλάδα ελεύθερη, με ισονομία και εθνική αξιοπρέπεια».

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Τζιτζικώστα μπορείτε να το βρείτε στη διεύθυνση : http://tzitzikostas.gr/wp/?p=3317
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη