12 Μαΐ 2012

Τι πρέπει να γίνει σήμερα;

Τι πρέπει να γίνει τώρα στην Ελλάδα; Ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς να πάνε σπίτια τους. Μαζί και όλοι οι βουλευτές που σήκωναν το χεράκι τους και έλεγαν "Ναι σε όλα". Το ΠΑΣΟΚ θα γίνει μία συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία θα ενωθεί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, σχηματίζοντας ..
έναν κεντροαριστερό πυλώνα και έναν κεντροδεξιό, με διαφορές στα εθνικά θέματα για να λειτουργεί το πολιτικό σύστημα, αλλά κοινή οικονομική πολιτική κατά του μνημονίου.
Στην οικονομία, μόλις παραχθούν πρωτογενή πλεονάσματα χωρίς χαράτσια και έκτακτη φορολογία, να ενσωματωθεί στο Σύνταγμα του κράτους ο περιορισμός ελλείμματος και χρέους. Με αυτό ως όπλο να ζητηθεί η εκτύπωση νέου χρήματος από την ΕΚΤ ώστε να λυθεί και το πρόβλημα του εξωτερικού χρέους. Στον τραπεζικό τομέα να κλείσουν όλες οι τράπεζες και στη θέση τους να σχηματιστούν μόνο δύο: η "καλή" και η "κακή". Στην πρώτη θα πάνε όλες οι καταθέσεις οι οποίες έτσι θα εξασφαλιστούν, τα εξυπηρετούμενα δάνεια και τα νέα κερδοφόρα μετά το κούρεμα ομόλογα όπως και κάθε άλλο στοιχείο του ενεργητικού που βελτιώνει τη θέση της. Στη δεύτερη θα πάνε τα κακά δάνεια που δεν εξυπηρετούνται και άλλα επισφαλή στοιχεία. Η αξιολόγηση της "καλής" τράπεζας θα είναι ΑΑΑ και επομένως θα μπορεί να επιστρέψει στη γραμμή δανεισμού με φθηνό επιτόκιο. Η "κακή" τράπεζα θα κλείσει μελλοντικά. Μόνοι χαμένοι οι σημερινοί τραπεζίτες.
Τα πράγματα για να βγει η χώρα από την κρίση και να επιστρέψει στην ανάπτυξη είναι απλά. Δυστυχώς όμως το παλιό αρνείται να πεθάνει ώστε να αφήσει τη θέση του στο νέο.

Ο τριαντάχρονος...
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη