30 Μαΐ 2012

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη για την καθαριότητα

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη καταγγέλλει τη διοίκηση του δήμου και τον Δήμαρχο κ. Ι. Καϊτεζίδη για την ιδιωτικοποίηση τομέων του δήμου.
Συγκεκριμένα, με πρόσχημα ότι δε μπορεί να προσλάβει εργαζόμενους με δίμηνες συμβάσεις, λόγω των εκλογών, η διοίκηση του Δήμου προχώρησε στην...
παράδοση της καθαριότητας του δημοτικού διαμερίσματος Χορτιάτη σε ιδιωτική επιχείρηση. Την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου την ψήφισαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης όπως επίσης οι Αγγελινούδης Β., Σακαλή Ε. και Αντωνούδης Α. Στην συζήτηση που έγινε στις 23του Μάη συναίνεσε στην ιδιωτικοποίηση και η παράταξη του κ. Νυφούδη.
Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση αντιτάχθηκαν από τη πρώτη στιγμή στην ιδιωτικοποίηση του τομέα καθαριότητας του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη.
Καταγγέλλουμε τον Δήμαρχο Ι. Καϊτεζίδη γιατί διέδωσε ψευδώς στα ΜΜΕ ότι η απόφαση για την ιδιωτικοποίηση ήταν ομόφωνη, τη στιγμή που επανειλημμένα έχουμε τοποθετηθεί και ψηφίσει ενάντια στην ιδιωτικοποίηση οποιουδήποτε τομέα του Δήμου. Με ψέματα θέλει να παραπλανήσει το λαό δείχνοντας ότι όλοι συμφωνούν με την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει.
Ο λαός του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη μόνο να χάσει έχει από μια τέτοια πολιτική. Παραχωρείται σε ιδιώτες – επιχειρηματίες (που το μόνο κίνητρό που καταλαβαίνουν είναι το γρήγορο και ασφαλές κέρδος) ένας τομέας που πρέπει να είναι αποκλειστικά δημόσιος και έχει σχέση με την υγεία και την ποιότητα της ζωής μας.
Το χαμηλότερο κόστος από την παραχώρηση σε ιδιώτες (που βέβαια θα χρησιμοποιήσουν τις υποδομές του Δήμου) σημαίνει: χειρότερες υπηρεσίες (αραιότερη και μη ασφαλής συλλογή και αποκομιδή), αδιαφορία για την ποιότητα τους, ενώ η διάλυση της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου θα ανοίξει το δρόμο για εκτίναξη του κόστους. Σημαίνει εργαζόμενους σε συνθήκες γαλέρας, χωρίς δικαιώματα, με μισθούς πείνας.
Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους εργαζόμενους, όλους τους ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων να βγάλουν συμπεράσματα και να ματαιώσουν τα αντιλαϊκά σχέδια της πλειοψηφίας του Δήμου.
Να απαιτήσουν καθορισμό των όρων για την ορθολογική και ασφαλή αποκομιδή από τις υπηρεσίες του Δήμου των απορριμμάτων, την εξασφάλιση σύγχρονου εξοπλισμού και υποδομής. Την πρόσληψη προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία.
Να καταργηθεί κάθε είδους επιχειρηματική δραστηριότητα που αναπτύσσεται στην Τοπική Διοίκηση και μεταφέρει βασικές αρμοδιότητες της σε ιδιώτες.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη