28 Ιουν 2012

Με πάρτι στο μπαλκόνι γιόρτασε ο Φίλιος Στάγκος την 22η θέση του FM-100!!

Με ένα πάρτυ στο μπαλκόνι της TV-100, που έχει πανέμορφη θέα, θέλησε να γιορτάσει ο Φίλιος Στάγκος την είσοδο του καναλιού στην ψηφιακή πλατφόρμα αλλά μάλλον και τις υπόλοιπες "επιτυχίες" του στη διοίκηση των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων!
Τα δεδομένα της εποχής με τη διαρκή λιτότητα άφησαν εντελώς ασυγκίνητο τον αθηναίο διευθυντή του μαγαζιού, που μόνο ευχαριστημένος δεν μπορεί να είναι με τις επιδόσεις των σταθμών του.
Η TV-100 παρουσιάζει δραματική πτώση στα ποσοστά της τηλεθέασης, όπως άλλωστε και το άλλοτε κραταιό FΜ-100, που δεν μπορεί να ξεκολήσει από την 22η θέση του πίνακα των (24) ραδιοσταθμών της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις της Φόκους- Μπάρι, σήμερα...
ο ιστορικός και πρώτος μη κρατικός ραδιοσταθμός της χώρας βρίσκεται στην 22η θέση από τους 24 σταθμούς που έχει η Θεσσαλονίκη!
Το ποσοστό του τον Μάιο και τον Ιούνιο περιορίστηκε στο 2% (!) παρά το γεγονός ότι το δίμηνο αυτό ήταν ασυνήθιστα έντονο και ζωηρό από άποψης γεγονότων και πολιτικής επικαιρότητας! Ενώ όλοι οι ενημερωτικοί σταθμοί σημείωναν αύξηση στα ποσοστά τους, αφού ο κόσμος ενδιαφερόταν για τις πολιτικές εξελίξεις, το FM-100 βούλιαζε στις τελευταίες θέσεις της λίστας!
Ίσως ο διευθυντής του σταθμού Βασίλης Κοντογουλίδης θα πρέπει να απολογηθεί κάποια στιγμή μαζί με τον κ  Στάγκο γι' αυτήν τη μοναδική αποτυχία και ανικανότητα. 
Η ακροαματικότητα του FM-100 από την αρχή της περιόδου, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία της Φόκους- Μπάρι, είναι η εξής:
Σεπτέμβριος- Οκτώβριος 2011 - 2,9% στην 25η θέση από τους 27 σταθμούς που μετρήθηκαν
Οκτώβριος - Νοέμβριος 2001 - 2,3% στην 24η θέση από τους 24 --//--
Ιανουάριος - Απρίλιος 2012 - 1,7% στην 25η θέση από τους 26 --//-- 
Απρίλιος - Μάιος 2012 - 1,9%, στην 25 θέση από τους 26 --//-- 
Μάιος - Ιούνιος 2012 - 2%, στην 22η θέση από τους 24 --//-- 

Πάνω από τον FΜ-100 υπάρχουν άλλοι ραδιοφωνικοί σταθμοί που δεν διαθέτουν ούτε το 1/10 από τους δημοσιογράφους, το λοιπό προσωπικό και τις τεχνικές δυνατότητες του FM-100. 
Η αδυναμία της διοίκησης του να αναβαθμίσει το πρόγραμμα τόσο του ραδιοφώνου όσο και της τηλεόρασης είναι χαρακτηριστική. Ο κ. Στάγκος αφού απέλυσε δυναμικά στελέχη των σταθμών (καταβάλλοντας για αποζημιώσεις πολύ πάνω από το μισό εκατομμύριο ευρώ (!) από τα χρήματα των Θεσσαλονικέων), αναβάθμισε τους "κολλητούς" που όμως δεν είναι ταυτόχρονα και οι καλύτεροι.
Τα αποτελέσμα της διοίκησής του φαίνονται στους πίνακες με την τηλεθέαση και την ακροαματικότητα...
Η TV-100 σταμάτησε να ασχολείται με τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και προσανατολίστηκε σε προοδευτικές θολούρες, με ανούσιες εκπομπές και χαμογελαστές φατσούλες χωρίς ουσία.
Έτσι, έχασε ένα μεγάλο μέρος του παραδοσιακού κοινού της, που την στήριζε τα τελευταία 20 χρόνια και επιμένει να ψαρεύει κοινό σε μία δεξαμενή στην οποία δεν έχει καμία ελπίδα...
Η τηλεθέαση, που καταγράφεται από την AGB, παραμένει επτασφράγιστο μυστικό από τον κ. Στάγκο. Θα είχε πράγματι ενδιαφέρον να τολμήσει ο κ. Στάγκος να δώσει στη δημοσιότητα τα νούμερα αυτά προκειμένου να μάθει όλη η Θεσσαλονίκη την αξία του και την αποτελεσματικότητά του. 
Ο κ. Στάγκος πρόσφατα, μάλιστα υλοποίησε πρόγραμμα απασχόλησης άνεργων δημοσιογράφων μόνο για μειονοτικούς, με αποτέλεσμα να απασχοληθούν κάποιοι περίεργοι τύπου αλλά και κοπέλλες με μπούργκες και τσαντόρ!
Το γεγονός ότι οι άνεργοι δημοσιογράφοι στη Θεσσαλονίκη υπερβαίνουν τους 200 αφήνει εντελώς ασυγκίνητο τον κ. Στάγκο, που δεν σκέφτηκε καν να κάνει ένα πρόγραμμα για τους έλληνες και δη τους Θεσσαλονικείς άνεργους δημοσιογράφους.

ΥΓ: Ο κ. Στάγκος, όπως άλλωστε και ο μέντοράς του Γιάννης Μπουτάρης, απολαμβάνει μίας προκλητικής προστασίας από τις εφημερίδες της πόλης. Το σύστημα γουστάρει- Μπουτάρη. Γι' αυτό και ποτέ δεν δημοσιεύονται τα επίσημα στοιχεία της τηλεθέασης και της ακροαματικότητας.

ΧΕΝ

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη