13 Ιουν 2012

Κύριε Επίτιμε, μπορείτε σας παρακαλώ να ευχηθείτε «Καλή επιτυχία» στον Σαμαρά;

Πες το με δυο λόγια άνθρωπέ μου. Το φέρνεις από ΄δω το φέρνεις από ΄κει, μιλάς για κυβερνήσεις με πρωθυπουργό τρίτο πρόσωπο, αναμασάς τα ίδια και τα ίδια. Όλο μεσοβέζικα πράγματα. Πες το ευθέως: «Δεν θέλω να γίνει πρωθυπουργός ο Σαμαράς. Όχι, επειδή πλακώθηκα μαζί του 1993
. Απλώς, διότι θέλω να του φάει τη θέση η Ντόρα, ώστε το 2053 που εκείνη θα έχει την ηλικία μου και θα έχει αποσυρθεί ο Τσίπρας από την πολιτική παίζοντάς το Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να γίνει η Ντόρα πρωθυπουργός.» Όσο για τα άλλα, ότι δήθεν οι πολιτικοί δεν είπαν ποτέ την αλήθεια στον λαο, δεν πας να κάνεις παρέα στον Πάγκαλο; Κι’ αφού την ξέρεις την αλήθεια, γιατί δεν μας τη λες την ύστατη στιγμή κι’ απλώς μας λές ότι τα μέτρα λιτότητος είναι αναπόφευκτα και ότι θα πρέπει να υποβαθμισθεί το βιοτικό επίπεδο του λαού;
Την αλήθεια δεν ακούω: πες μας την αλήθεια, πες μας τον λόγο που πρέπει να υποβαθμισθεί το βιοτικό επίπεδο του λαού. Επειδή ούτε συ λες την αλήθεια, αρχίζω τις ερωτήσεις μήπως και πετύχεις την απάντηση:
- Είναι αλήθεια ότι έχεις και συ, όπως και χιλιάδες άλλοι σωτήρες, ξεσκιστεί στις μίζες;
- Πώς έκανες την τεράστια περιουσία σου ρε Επίτιμε; Πήγαινε μια βόλτα από το ΣΔΟΕ και πες τους την αλήθεια, μήπως και διαρρεύσει και την πληροφορηθούμε και εμείς. Αυτή την αλήθεια θέλει ο λαός. Πες την.
- Η αποστασία του 1965 έγινε δωρεάν; Ντιπ για ντιπ;
- Την αρχαιολογική συλλογή που χάρισες στο κράτος πώς τη συγκέντρωσες; Πήγαινε στο Υπουργείο Πολιτισμού να τους πεις, να μάθουμε και εμείς.
- Με την ΑΓΕΤ Ηρακλής καθάρισες ή ακόμη; Εισέπραξες το δέον ή ακόμη τους κυνηγάς, όπως ο Άκης τους δικούς του αχάριστους;
- Εκείνο του $ 1.000.000 του γαμπρού σου το ξέχασαν όλοι. Εσύ ο επιτιμοέντιμος γιατί δεν το θυμίζεις στον λαό; Δεν είναι μέρος της αλήθειας; Γιατί δεν βγαίνεις κάθε πρωΐ να ρωτάς «Πού πήγε ο Ισίδωρος το ένα εκατομμύριο που μου έφαγε;».
Πάντως, κύριε Επίτιμε, ο πρώτος τρόπος για να μη γίνει ο Σαμαράς πρωθυπουργός είναι να τον ξαναφήσει στο σπίτι του ο λαός την 17.06.2012. Ο δεύτερος - και ίσως πιο αποτελεσματικός - τρόπος είναι να του ευχηθείς «Καλή επιτυχία αγόρι μου». Το αγόρι μου με παρατεταμένο ρ, όπως το λέει ο Τράγκας. Να δεις που θα πιάσει.
Όσο για σας παλληκάρια και μαγκίτισες που μας βγάζετε τον επίτιμο κάθε λίγο και λιγάκι, τί καταλαβαίνετε; Εκτός και ανταποδίδετε κάτι και δεν μας το λέτε. Τόνα χέρι νίβει τάλλο και τα δυο το πρόσωπο που λέμε! Ή μήπως κάνω λάθος; Μάλλον σφάλλω, έτσι δεν είναι;
Πάντως, αυτή είναι η αλήθεια. Αυτή που περιγράφω ανωτέρω. Και ο λαός την γνωρίζει.
Και να μην ξεχάσω: είναι και θα είναι όσο ζω καρφωμένη στη μνήμη μου η άθλια εικόνα του 1992. Τότε που έβλεπα τους πράκτορες του FBI να κάνουν σωματική έρευνα στο πλήρωμα του αντιτορπιλλικού,όπου θα επιβιβαζόταν ο τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζωρτζ Μπους ο πρεσβύτερος. Να κάνουν τα τσουτσέκια έρευνα σωματική στους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και ναύτες του Πολεμικού Ναυτικού μας που οργώνουν νυχθημερόν το Αιγαίο για να κοιμάμαι εγώ ήσυχος και να μας ξεσκίζεις εσύ. Ναι ρε ξεφτίλα. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν χρειάζεται να πεις τίποτε στον λαό. Ούτε συ ούτε οι ομόσταυλοί σου. Εκείνη η εικόνα είναι όλη η αλήθεια των λακέδων που φέρατε τον απλό λαό σ’ αυτό το κατάντημα.
Σωτήριος Καλαμίτσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη