30 Ιουν 2012

Η Δημοκρατία του κ. Βαϊμαράκη

[μίζονα* ζητήματα του ελάχιστου Ελληνισμού]

-Ο κ. Νιώτης επιστρέφει στη θέση του στην Εθνική Τράπεζα ως δικηγόρος μετά από 23ετή βουλευτική θητεία. Στην κατά τα λοιπά ιδιωτική τράπεζα, τη Διοίκηση της οποίας όλως παραδόξως διορίζει η εκάστοτε κυβερνητική συνιστώσα της πολιτικής συμμορίας που ..
επικαλούμενη τη Δημοκρατία παραπλανά και κατακρεουργεί αυτόν τον λαό.
- Ο κ. Καρχιμάκης καταλαμβάνει τη θέση του στο Δημόσιο ως πρώην υπάλληλος της Ολυμπιακής Αεροπορίας ελέω του κακού Καραμανλή.
- Η σύζυγος του κ. Λοβέρδου συνεχίζει να υπηρετεί στο Δημόσιο ως πρώην συνάδελφος του κ. Καρχιμάκη.
Αυτά είναι μερικά από τα παραδείγματα της ξετσιπωσιάς που καταπλακώνει τον τόπο και αναδεικνύει τον Δημόσιο Τομέα ως το μοναδικό πολιτικό φυτώριο της χώρας. Η κ. Φώφη μας δεν θα επανέλθει στην Εθνική Τράπεζα; Ο κ. Πρωτόπαππας επανήλθε ήδη.

Δεν φταίνε αυτοί όμως. Φταίνε όσοι τους «τιμούσαν» με την ιδιοτελή ψήφο τους τόσα χρόνια.

Αυτοί που δεν θα χρειασθεί ακόμη να επιστρέψουν στον Δημόσιο Ττομέα φόρεσαν τα πολύ καλά τους και πήγαν οικογενειακώς στη Βουλή για να ορκισθούν. Την ημέρα της ορκωμοσίας άλλος ένας συμπολίτης αυτοκτόνησε λόγω της κρίσης μακρυά από τα φώτα της βουλευτικής γκλαμουριάς, ενώ τα ΜΜΕ ησχολούντο με τον πιο κομψό και την πιο καλοντυμένη παρουσία στα κοινοβουλευτικά δρώμενα [parliamentary happening].

Την επομένη ο κ. Βύρων Πολύδωρας, γνωστός στοχαστής τής γαλάζιας συνιστώσας της πολιτικής συμμορίας - κατά πολύ όμως υπολειπόμενος του ΓΑΠατου, σε μία ακραία επίδειξη δημοκρατικής ευαισθησίας, υποδειγματικής συμμόρφωσης στο Σύνταγμα και στους νόμους, την τήρηση των οποίων έχει επανειλημμένως ορκισθεί να φυλάττει, συνάμα δε και κομματικής νομιμοφροσύνης και πειθαρχίας - ανέμισε το ψηφοδέλτιο με το όνομα του κ. Μεϊμαράκη πριν το ρίξει στην κάλπη να συναντήσει τις υπόλοιπες μυστικές ψήψους, ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η επιλογή του δεν αποκλίνει των υποδείξεων του πρώτου σε ψήφους κόμματος. Τύφλα να έχει η πολιτική αγωγή που διδάσκονται οι μαθητές στα σχολεία. Αυτό το βίδεο πρέπει να προβάλλουν και ξαναπροβάλλουν στις σχολικές αίθουσες οι δάσκαλοι και καθηγητές, ώστε να εμπεδώνουν οι μαθητές το δημοκρατικό πολίτευμα, στο οποίο ζούμε. Την ίδια ημέρα ένας συμπολίτης αυτοκτονούσε.

Η έβδομη θέση Αντιπροέδρου της Βουλής παρέμεινε κενή, αφού όλοι οι δημοκράτες απεφάσισαν να φράξουν τον δρόμο της Χρυσής Αυγής προς αυτό το πόστο. Δεν μπορεί ένας χρυσαυγίτης εκλεγμένος με το κόμμα που έτυχε της ψήφου 440.000 ψηφοφόρων να πουλάει μούρη από το Προεδρείο. Το Προεδρείο είναι προορισμένο για τους δημοκράτες. Γι’ αυτούς που στήνουν Εξεταστικές Επιτροπές για να αδυνατούν να βγάλουν άκρη σε σκάνδαλα. Γι’ αυτούς που κάνουν τα στραβά μάτια για τα παράνομα επιδόματα τυφλότητος που εισπράττουν οδηγοί φορτηγών και ταξί ή για τα κυκλώματα όσων λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα. Γι’ αυτούς που ψήφισαν τα Μνημόνια και ξεσκίζουν δημοκρατικότατα τον ελληνικό λαό. Αλλά και για το ΚΚΕ που έχει επισήμως δηλώσει ότι αν ποτέ αποκτήσει την κυβερνητική πλειοψηφία, οι επόμενες εκλογές ουδεμία σχέση θα έχουν με τις εκλογές, όπως τις γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Αντιλαμβανόμεθα, νομίζω, τι ήθελε να πει η ποιήτρια κ. Αλέκα!

Ο κ. Στουρνάρας διορίζεται τσάρος της Οικονομίας και διακηρύσσει την πίστη του ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η δήλωση διαδίδεται τάχιστα. Γιατί άραγε; Λόγω πρωτοτυπίας; Εγώ δεν θυμάμαι υπουργό που ανέλαβε καθήκοντα σε οποιοδήποτε υπουργείο και να δήλωσε ότι δεν θα τα καταφέρουμε. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν αντιλαμβάνομαι το αξιοσημείωτο της δήλωσης.

Η δυσωδία καθημερινή. Αναδύεται από παντού και πνίγει τα πάντα. Τα χρήματα διοχετεύονται αενάως στα θυλάκια των επιτηδείων, των εξυπνάκηδων, των ακαμάτηδων, αυτών που πιστεύουν ότι δικαιούνται να διάγουν ακόπως βίο πολυτελή ελέω Δημοκρατίας.

Κάπου πήρε το μάτι μου ότι νεαρός γόνος μεγάλης εφοπλιστικής οικογένειας άρχισε μία προσπάθεια να πείσει τον εφοπλιστικό κόσμο να εξαγοράσει το χρέος της χώρας. Διάβασα την είδηση στο διαδίκτυο φυσικά. Όχι στον Τύπο, ούτε στα βοθροκάναλα. Είμαι βέβαιος ότι ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ θα καταγγείλουν τον νεαρό κεφαλαιοκράτη που θέλει να πουλήσει μούρη στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό. ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν θα μιλήσουν, διότι θα έχουν μιλήσει γι’ αυτούς οι αριστερές συνιστώσες της πολιτικής συμμορίας. Εγώ θα επιμένω ότι υπάρχει πάντοτε ελπίς, αν μας ενδιαφέρει να μη διαδεχθεί κάποια στιγμή τον κ. Μεϊμαράκη ο κ. Κασιδιάρης. Κι’ αν δεν υπάρχει, πρέπει να τη δημιουργήσουμε εμείς.

Σωτήριος Καλαμίτσης

*εκ της «μίζας»
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη