1 Ιουν 2012

Παπαθεμελής καταγγέλει τον διαγωνισμό για τα αποριμματοφόρα του Δήμου Θεσσαλονίκης

O επικεφαλής του συνδυασμού «Υπερκομματικό Κίνημα Θεσσαλονικέων» κος Στέλιος Παπαθεμελής με αφορμή το διαγωνισμό για τα απορριμματοφόρα του Δήμου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η παρούσα γενική παράλυση του κράτους, αντανακλάται και στα πρόσφατα συμβάντα στον Δήμο Θεσσαλονίκης με αφορμή το διαγωνισμό για την επισκευή των απορριμματοφόρων του.
Η διοίκηση του Δήμου αποφάσισε να προχωρήσει σε επισκευή, του στόλου των απορριμματοφόρων, αρκετά από τα οποία όμως, έχουν ανήκεστες βλάβες και είναι κυριολεκτικά σαράβαλα και ανεπίδεκτα επισκευής.
Το κόστος του εγχειρήματος υπολογίζεται σε κάπου 3 εκατ. € το οποίο σημαίνει σχεδόν όσο και η εξ υπαρχής επαναγορά του στόλου.
Ο δήμος είχε την ευχέρεια να προχωρήσει σε επιλεκτική επισκευή, μόνον δηλαδή των επισκεύασιμων. Για τις άλλες ανάγκες του να προμηθευτεί μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση οχήματα, που το κόστος της αγοράς τους είναι μικρότερο από το όποιο κόστος επισκευής.
Φυσικά έπραξε «άλλα αντ’ άλλων» : Προ εξαμήνου προέκρινε τον ανεδειχθέντα τώρα ανάδοχο γι’ αυτόν το ρόλο: Του έστειλε 17 από τα 71 οχήματα για υποτίθεται «δωρεάν τεχνικό έλεγχο»! Τα «ελεγχθέντα», δεν επέστρεψαν μέχρι σήμερα στην έδρα τους, προφανώς εν αναμονή του διαγωνισμού ο οποίος πανηγυρικά κατακυρώθηκε υπέρ του «δωρητού». Μεθόδευση η οποία βοά…
Το κλίμα επομένως στο οποίο διεξήχθη αυτός ο διαγωνισμός δεν πείθει για το αδιάβλητο του.
Καταγγέλουμε το γεγονός.
Είμαστε επίσης υποχρεωμένοι να καταδικάσουμε οποθενδήποτε προελθούσες ακρότητες που έλαβαν με αφορμή το διαγωνισμό, χώρα στο Δημοτικό Μέγαρο.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη