5 Ιουν 2012

Ενώ καταγγέλλουν τη δανειακή σύμβαση μοιράζουν απατηλές υποσχέσεις με τα χρήματα της σύμβασης!

Η πρόταση για την αντιμετώπιση των κρίσιμων ζητημάτων που βαραίνουν τη χώρα έχει διατυπωθεί από το ΠΑΣΟΚ. Αυτό δίνει καθαρότητα στον πολιτικό λόγο αλλά και τα επιχειρήματα για να αντικρούσουμε το δημαγωγικό λόγο που διατυπώνεται από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Τα 6 σημεία που..
εξαγγέλθηκαν από το Βαγγέλη Βενιζέλο είναι τεκμηριωμένες θέσεις για βραχυπρόθεσμο και μακρόχρονο σχεδιασμό που απαντά στα 2 βασικά προβλήματα της χώρας, τη διοίκηση και την παραγωγή. Συνιστά ουσιαστικά την απάντηση στο ερώτημα με ποιο κράτος θα πορευθούμε στο μέλλον και με ποια χαρακτηριστικά παραγωγικού τομέα. Θέλουμε μια διοίκηση με διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και εξυπηρετική του πολίτη; Θέλουμε επίσης μια παραγωγή που θα οργανωθεί με τις αρχές της καινοτομίας, της ποιότητας και της εξωστρέφειας; Ή θα επιμείνουμε στα στρεβλά και παρωχημένα πρότυπα;

Η δανειακή σύμβαση στηρίζει σήμερα ένα χρεοκοπημένο μηχανισμό, διοικητικό και παραγωγικό δίνοντας παράταση χρόνου στη διαχείρισή του για να αλλάξει. Η ανεργία, οι περικοπές δεν οφείλονται στο μνημόνιο, αλλά προέκυψαν επειδή η χώρα μπήκε ανέτοιμη στην κρίση. Εμείς που διαχειρισθήκαμε την κρίση είχαμε τη λεβεντιά να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας και τις παραλείψεις μας, ενώ αυτοί που ευθύνονται για την κορύφωση της κρίσης εμφανίζονται ως τιμητές. Είμαστε και παραμένουμε η σταθερά της δημοκρατικής παράταξης της χώρας. Τα μέτρα μας επιβλήθηκαν από το πιο σκληρό συντηρητικό δίδυμο της Ευρώπης. Αυτοί που κατήγγειλαν τις πολιτικές μας και απέρριψαν το δημοψήφισμα , σήμερα θεωρούν ότι οι επικείμενες εκλογές έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος. Με απατηλές παροχές υπόσχονται με τα χρήματα της δανειακής σύμβασης που καταγγέλλουν.

Αν οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας έχουν την πολυτέλεια να μιλάνε για αλλαγή όρων ή ακύρωση είναι επειδή η πολιτική που εφαρμόσθηκε τα τελευταία χρόνια κράτησε τη χώρα στην ευρωζώνη. Σήμερα που έχουν αλλάξει οι συσχετισμοί στην Ευρώπη μπορούμε να διεκδικήσουμε αυτά που μέχρι τώρα συζητήσουμε. Με τις προϋπολογισμένες δράσεις που προτείνουμε έχουμε τη δυνατότητα να διαμορφώσουμε τις συνθήκες εξόδου από τη χώρα.

Αυτά είπε ο Μάρκος Μπόλαρης, σήμερα σε ραδιο-φονική του συνέντευξη εκπομπή της ΝΕΤ «ΑΚΡΩΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟ» με τους Παναγιώτη Σαράντη και Παναγιώτη Τσιούτσια.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη